miercuri, 26 martie 2014

Miss Piggy pe tocuri

Miss Piggy pe tocuri

   Azi m-am decis sa scriu despre incaltari, despre cele potrivite pentru femeile rubensiene si cele nepotrivite care ajung sa te faca sa arati ca Miss Piggy.
   N-am mai scris de ceva vreme, dar ieri asa m-a dezgustat o tanti la banca incat azi am decis sa deschid blogul si sa imi exprim parerea (poate cam acida) referitor la pantofii de dama purtati de fetele si femeile plinute. Tanti la care voi face referire in acesta postare este directoare la o sucursala bancara, undeva in Bucuresti. Adica o femeie cu studii, bani si care se invarte intr-un mediu unde tinuta office este obligatorie. E drept ca stilul si bunul gust nu il poti cumpara, dar daca stai suficient de mult intr-un mediu zic eu ca poti analiza aspectul vestimentar al celor din jur si iti poti forma o parere despre ce si cum e indicat sa porti. Nu ma refer acum la aspectul vestimentar, o sa ma leg de pantofii duduii. Era o persoana mignona, xxl, cu o fusta care se termina la o palma sub genunchi. Pana aici nimic iesit din peisaj, dar incepe odiseea....Picioare groase, butucanoase (nici asta nu e de condamnat, asta e conformatia, nu ai ce face) care aveau aceeasi dimensiune de sub fusta pana la glezna. Problema este ca aceste picioare se terminau cu o pereche de stiletto, de vreo 10 cm, foarte decupati in lateral, fara niciun fel de platforma, care atunci cand duduia pasea pe mocheta iti dadeau impresia ca stau sa se franga sub greutatea ei. Stateam pe scaunul meu in fata functionarei care se ocupa de problema pentru care ma aflam in banca si o vad pe "sefa" cum iese din birou si se indreapta spre casierie, ne salutam politicos (pentru ca nu o stiu de azi de ieri) si ea isi continua drumul spre casiera. Discuta una alta si da sa plece inapoi spre birou. Atunci m-am pus pe analizat pentru ca eram curioasa cum merge pe tocurile alea exagerat de mari pentru ea, mai ales ca din fata nu am putut sa observ ca aproape ii iesea laba piciorului prin lateralul pantofilor care erau extrem de decupati. Eh si avea vorba cantecului "mersul leganat" . Dar leganat cu tocurile inclinate in partea superioara spre interior de mai mai stateau sa se rupa. Si atunci uitandu-ma la ea de la spate ma gandeam cum mama naibii nu isi da seama ca arata penibil cocotata pe tocurile alea care nu fac altceva decat sa o dezavantajeze din toate punctele de vedere. Picioarele ei butucanoase care se terminau cu o pereche de pantofi ascutiti o faceau sa arate fix ca Miss Piggy. Piciorusele porcului sunt foarte asemanatoare cu picioarele butucanoase incaltate in stiletto.
Aaaa si pantofii erau de firma, din aia scumpi. Special m-am uitat sa vad daca detectez asta si BINGO avem un castigator!!! Din aia de sute de euro pe ebay, adica aproximativ 800 asa. 
Pe principiul e scump, e de firma.....ce mai conteaza ca imi sta ca dracu' ! Sunt o doamna ce pana mea. Pe duduia o incadram in categoria ASA NU si mergem mai departe. 

Si daca tot mergem ia sa vedem cu ce mergem si nu mergem. A venit primavara, frumos afara, trecem la incaltaminte mai comoda....si ajungem la BALERINI. Ei dragutii de ei asa mici si dragalasi. Ce sa mai vobim de comoditate....Da de sanatate vorbim? Asa putin macar? Ii iubesc si urasc in acelasi timp. Ii gasesti in infinite culori, imprimeuri, fundite, bilute. De toate pentru toate, DAR neindicate :-) . Daca stai de vorba cu un medic o sa iti zica sa fugi cu peste 100 la ora de ei. De ce??? Pentru ca iti afecteaza sanatatea, si aspectul fizic as adauga eu daca esti grasuta. Vorba unui prieten, viitor medic "astea cu fundu' mare nu isi dau seama ca balerinii aia le fac sa arate cu fundul si mai mare si mai lasat? " Probabil marea majoritate nu isi da seama daca tooot poarta asa ceva. Daca esti plinuta rar, extrem de rar ti-as recomanda sa porti balerini. Nu sunt buni pentru coloana si nu te avantajeaza decat la fuste in general. 
  Orice incaltare trebuie sa aiba minim 2-3 cm. Asa zic medicii nu eu. Si maxim 5 cm. Asta o zic tot specialistii. Ce e sub sau peste, dauneaza grav sanatatii. Acum stiu ca o sa spui ca nu iti pasa ca tie iti plac balerinii si nu renunti la ei, sau ca pe tocuri de peste 5 cm arati cel mai bine si nu vrei sa renunti. Este fix problema ta, eu doar o sa iti sugerez alternative sanatoase si de ce nu avantajoase aspectului fizic. Daca tot este sa alegi rau cel mai putin rau eu zic sa te imprietenesti cu platformele. Atat la stiletto cat si la sandale sau cizme, botine etc. 
Pantoful ideal este cu un toc intre 3-5 cm, am stabilit asta. Gasesti o gramada de astfel de incaltari pe toate drumurile, dar tu poate vrei sa pari mai inalta , mai slaba si ai nevoie de ceva cu talpa mai inalta. Atunci cu platforma sa fie. Spre exemplu un pantof cu toc cui, daca are si platforma in fata de 1-2 cm ajunge sa mai creasca si in dimensiunea tocului cu tot atat. Asta te si avantajeaza si e sanatos. Sandalele sau orice incaltari cu talpa stil platforma de la varf la calcai sunt iar o foarte buna alternativa pentru tine. Alungesc piciorul, il subtiaza vizual si sunt si comode. Alternative sunt o sumedenie, important este sa alegi mereu ce te avantajeaza. Si ca tot vorbim de ce te avantajeaza sa stii ca daca ai picioarele butucanoase de sus pana jos nu e bine sa porti pantofi cu toc cui mai mare de 5 cm la o fusta sau rochie care nu este lunga. O sa arati exact ca Miss Piggy. Mai mult de 5 cm toc cui poti purta la pantalon sau fusta/rochie lunga. Dar daca ai picioare subtiri, sau mai plinute dar frumoase, atunci este un mare avantaj pentru tine un pantof cu toc. Foloseste tot ce te avantajeaza, fuste scurte, pantaloni lungi/scurti cu tocuri! Am vorbit in alt post despre avantajele decolteului si picioarelor frumoase la femeile rubensiene.
  Eu incurajez fetele, femeile plinute sa poarte incaltari mai inalte, cu toc la fiecare tinuta. Dar sa fie ceva comod, care nu iti afecteaza sanatatea, cu un placut aspect, asortat la tinuta si silueta.
Mereu tocurile/platformele te vor face sa arati mai inalta si mai slaba. Iar daca si hainele le alegi astfel incat sa te avantajeze nu poti sa fii altceva decat o grasuta super draguta.
   






joi, 13 februarie 2014

Parul...culoare si tunsoare.

Parul...culoare si tunsoare.

   Va imbratisez dragelor si dragilor! Nu am mai scris de anul trecut din motive cat se poate de obiective, respectiv lipsa timpului. Am inceput anul cu o vacanta prelungita si am avut de recuperat tot timpul in care mi-am permis luxul de a ma relaxa. Asa ca acum am revenit cu forte proaspete si gata de trancanit virtual.
   Azi vreau sa va spun despre podoaba capilara. Am observat de multe ori ca persoanele plinute au ceva probleme in privinta asta. In general femeile sunt cele mai defavorizate la acest capitol. Majoritatea poarta parul tuns scurt (ca transpira la ceafa) si foarte rar este vopsit intr-o nuanta care sa avantajeze. De cele mai multe ori este chiar nevopsit, fara pic de culoare sau volum. 
   Mi-as dori sa inteleaga cat mai multe femei rubensiene ca parul este foarte important, pe langa haine despre care am mai vorbit, coafura este la fel de importanta. Un cap cu parul curat, vopsit intr-o nuanta care sa avantajeze si usor coafat mereu va transmite un mesaj pozitiv.
     O luam cu inceputul si anume cu spalatul. Este oribil un par nespalat, gras si lipit de pielea capului. Daca mai ai si matreata....deja cine te vede ti-a pus o eticheta de PERSOANA NEINGRIJITA. Ceea ce nu stiu cei care te vad este faptul ca poate tu ai reale probleme cu sebumul, matreata si caderea parului sau pur si simplu esti o persoana careia nu ii pasa. Daca nu faci parte din a doua categorie, atunci nu prea ai scuze. Nici matreata, nici grasimea produsa de scalp si cu atat mai putin caderea parului nu pot fi invocate ca motive de par neingrijit. 
MATREATA, ce este si cum se face nu stau eu sa insir aici, ce o sa spun e ceva practic. Nu vei scapa de ea decat cu un sampon medicinal. Fie te duci la dermatolog, fie la farmacie, dar nu la magazinul din colt sa cumperi sampon anti matreata ca asa scrie pe el ca e. Deci adio produse de genul asta. Samponul medicinal este un fel de medicament, nu te astepta sa miroasa frumos si sa-ti lase parul matasos ca nici pastilele care iti fac bine cand esti bolnav nu miros si au gust bun. Sunt mai scumpe dar nu e nevoie sa folosesti asa mult ca un sampon normal. Cu SEBUMUL e si mai simplu, adica trebuie sa te speli mai des si sa gasesti samponul care este potrivit parului tau. Daca te speli o singura data pe saptamana iti dai seama ca parul e normal sa se ingrase. CADEREA PARULUI  e un alt subiect prost inteles de marea majoritate. Cam toata lumea face gresala si da iama in fel de fel de sampoane, balsame care mai de care impotriva caderii parului. Abureala de marketing in general care te determina sa cumperi, cumperi pentru eticheta sau reclama. Parul cade din mai multe motve unele mai putin importante si altele cu implicatii mai demne de luat in seama. Cele mai putin importante ar fi cocul, coada prea stransa, capul acoperit mai mult decat e cazul cu sapca, caciula etc. Cauzele astea sunt datorate lipsei de circulatie conforma prin scalp. Tensiunea la care este supus firul de par spre exemplu cu placa, bigudiul nu poate sa nu ii dauneze. Eu vreau sa vorbesc despre celelalte cauze mai grave. Adica la cauzele interne, alea de iti dau caderi de par in mod repetat si fara sa fi supus parul la ce spuneam eu mai sus. Sa fie clar, majoritate a situatiilor in care iti cade parul mai mult decat normal este o cauza interna. Trebuie sa mergi la medic, sa faci analize si de multe ori daca nu este ceva mai grav, o sa rezolvi cu vitamine si nu cu sampon din comert. Sunt boli, dereglari hormonale, lipsa de vitamine sau alimentatia necorespunzatoare care duce la pierderea de par si tu cu un sampon nu o sa rezolvi o astfel de problema. Daca ai toate trei problemele respectiv matreata, sebum si iti mai si cade mergi cu toata increderea la un dermatolog care te va ajuta mai mult decat coafeza sau samponul de la supermarket.
   Si am ajuns la tuns si vopsit....Partea la care voiam sa ajung de la bun inceput. Cum sa nu folosesti vopsea de par si sa te coafezi cand esti rotofeie?? Nu pot sa inteleg! Dupa ce ca nu ai multe atuuri cand ai dimensiuni mai mari, eviti sa folosesti si putinele trucuri care le ai la indemana? Asta e cum nu se poate mai prost si in dezavantajul tau. O tunsoare si o vopsea pot sa iti schimbe fizionomia atat de mult incat nu-ti poti imagina. Sunt atatea nuante de vopsea, infinite variante de tunsoare de care e pacat sa nu profiti. In primul rand trebuie sa vezi ce culoare te prinde bine, ne e blondul pentru toata lumea, negrul sau culorile neutre. De multe ori roscatul vine cel mai bine persoanelor plinute dupa o anumita varsta, dar aici ai nevoie de curaj. Probabil o sa spuneti ca nu stiti cu ce va sta cel mai bine, ca ati incercat dar....In ziua de azi e foarte simplu sa gasesti ce te avantajeaza. Sunt multe programe gratis pe internet unde iti poti incarca o poza si apoi schimbi diferite tipuri de machiaje, tunsori si culori. Spre exemplu TAAZ pe care il gasiti aici , va poate ajuta sa va alegeti tunsoarea si/sau culoarea. Este simplu de folosit si chiar placut pentru ca puteti incerca si diferite tipuri de machiaj pe care sa vi le aplicati singure. 
   Parul lung iar nu este pentru oricine, dar nici extrema cealalta de par scurt (ca e usor de intretinut) nu e cea mai buna varianta. Parul trebuie sa fie atat cat va vine bine si va este usor de intretinut. Puturoasele vor alege scurt, aproape barbatesc si il vor lasa nevopsit, necoafat. Dar acest tip de femei vor trece ca si femei banale, care nu exprima nimic decat eventual comoditate cand parul este curat si fara matreata. Altele isi lasa niste late lungi, pe care fie le tin in coada de cal sau plete in vant. Dar si acestea probabil au un par lung si atat. Neingrijit, necoafat si rare ori vopsit corespunzător. Cand spun coafat nu ma refer la ore de stat in saloane ca nu toate avem timp de asa ceva. Dar ma gandesc la mama mea care indiferent cat de ocupata putea fi, mereu era super aranjata la par fara sa mearga la salon. Daca financiar nu iti permiti, sau timpul nu e de partea ta sa umblii pe la "hair stylist" atunci o poti face acasa. Te poti vopsi si singura, sau te poate ajuta cineva, de aranjat acum un par nu mai e ca pe vremea mamei mele unde existau decat bigudiuri. Acum exista aparat care iti face bucle, indreapta, creponeaza, da volum etc. In trecut era un singur fel de fixativ in diferite ambalaje. Acum ai o gama variata de fixativ, spuma sau gel. Nu poate fi mai greu acum pentru o femeie sa fie aranjata decat era pe vremea bunicii sau mamei, asa ca scuzele nu se accepta.
   Mi-as dori ca multe fete si femei sa inteleaga ca un par ingalat nu transmite decat dezgust celor din jur, si ca un cap frumos aranjat, pe langa faptul ca ajuta stima de sine, lasa mereu o impresie placuta. Mereu un par vopsit si coafat va inviora orice cap, tinuta si persoana. Deci dragelor iesiti din anonimat !