miercuri, 26 martie 2014

Miss Piggy pe tocuri

Miss Piggy pe tocuri

   Azi m-am decis sa scriu despre incaltari, despre cele potrivite pentru femeile rubensiene si cele nepotrivite care ajung sa te faca sa arati ca Miss Piggy.
   N-am mai scris de ceva vreme, dar ieri asa m-a dezgustat o tanti la banca incat azi am decis sa deschid blogul si sa imi exprim parerea (poate cam acida) referitor la pantofii de dama purtati de fetele si femeile plinute. Tanti la care voi face referire in acesta postare este directoare la o sucursala bancara, undeva in Bucuresti. Adica o femeie cu studii, bani si care se invarte intr-un mediu unde tinuta office este obligatorie. E drept ca stilul si bunul gust nu il poti cumpara, dar daca stai suficient de mult intr-un mediu zic eu ca poti analiza aspectul vestimentar al celor din jur si iti poti forma o parere despre ce si cum e indicat sa porti. Nu ma refer acum la aspectul vestimentar, o sa ma leg de pantofii duduii. Era o persoana mignona, xxl, cu o fusta care se termina la o palma sub genunchi. Pana aici nimic iesit din peisaj, dar incepe odiseea....Picioare groase, butucanoase (nici asta nu e de condamnat, asta e conformatia, nu ai ce face) care aveau aceeasi dimensiune de sub fusta pana la glezna. Problema este ca aceste picioare se terminau cu o pereche de stiletto, de vreo 10 cm, foarte decupati in lateral, fara niciun fel de platforma, care atunci cand duduia pasea pe mocheta iti dadeau impresia ca stau sa se franga sub greutatea ei. Stateam pe scaunul meu in fata functionarei care se ocupa de problema pentru care ma aflam in banca si o vad pe "sefa" cum iese din birou si se indreapta spre casierie, ne salutam politicos (pentru ca nu o stiu de azi de ieri) si ea isi continua drumul spre casiera. Discuta una alta si da sa plece inapoi spre birou. Atunci m-am pus pe analizat pentru ca eram curioasa cum merge pe tocurile alea exagerat de mari pentru ea, mai ales ca din fata nu am putut sa observ ca aproape ii iesea laba piciorului prin lateralul pantofilor care erau extrem de decupati. Eh si avea vorba cantecului "mersul leganat" . Dar leganat cu tocurile inclinate in partea superioara spre interior de mai mai stateau sa se rupa. Si atunci uitandu-ma la ea de la spate ma gandeam cum mama naibii nu isi da seama ca arata penibil cocotata pe tocurile alea care nu fac altceva decat sa o dezavantajeze din toate punctele de vedere. Picioarele ei butucanoase care se terminau cu o pereche de pantofi ascutiti o faceau sa arate fix ca Miss Piggy. Piciorusele porcului sunt foarte asemanatoare cu picioarele butucanoase incaltate in stiletto.
Aaaa si pantofii erau de firma, din aia scumpi. Special m-am uitat sa vad daca detectez asta si BINGO avem un castigator!!! Din aia de sute de euro pe ebay, adica aproximativ 800 asa. 
Pe principiul e scump, e de firma.....ce mai conteaza ca imi sta ca dracu' ! Sunt o doamna ce pana mea. Pe duduia o incadram in categoria ASA NU si mergem mai departe. 

Si daca tot mergem ia sa vedem cu ce mergem si nu mergem. A venit primavara, frumos afara, trecem la incaltaminte mai comoda....si ajungem la BALERINI. Ei dragutii de ei asa mici si dragalasi. Ce sa mai vobim de comoditate....Da de sanatate vorbim? Asa putin macar? Ii iubesc si urasc in acelasi timp. Ii gasesti in infinite culori, imprimeuri, fundite, bilute. De toate pentru toate, DAR neindicate :-) . Daca stai de vorba cu un medic o sa iti zica sa fugi cu peste 100 la ora de ei. De ce??? Pentru ca iti afecteaza sanatatea, si aspectul fizic as adauga eu daca esti grasuta. Vorba unui prieten, viitor medic "astea cu fundu' mare nu isi dau seama ca balerinii aia le fac sa arate cu fundul si mai mare si mai lasat? " Probabil marea majoritate nu isi da seama daca tooot poarta asa ceva. Daca esti plinuta rar, extrem de rar ti-as recomanda sa porti balerini. Nu sunt buni pentru coloana si nu te avantajeaza decat la fuste in general. 
  Orice incaltare trebuie sa aiba minim 2-3 cm. Asa zic medicii nu eu. Si maxim 5 cm. Asta o zic tot specialistii. Ce e sub sau peste, dauneaza grav sanatatii. Acum stiu ca o sa spui ca nu iti pasa ca tie iti plac balerinii si nu renunti la ei, sau ca pe tocuri de peste 5 cm arati cel mai bine si nu vrei sa renunti. Este fix problema ta, eu doar o sa iti sugerez alternative sanatoase si de ce nu avantajoase aspectului fizic. Daca tot este sa alegi rau cel mai putin rau eu zic sa te imprietenesti cu platformele. Atat la stiletto cat si la sandale sau cizme, botine etc. 
Pantoful ideal este cu un toc intre 3-5 cm, am stabilit asta. Gasesti o gramada de astfel de incaltari pe toate drumurile, dar tu poate vrei sa pari mai inalta , mai slaba si ai nevoie de ceva cu talpa mai inalta. Atunci cu platforma sa fie. Spre exemplu un pantof cu toc cui, daca are si platforma in fata de 1-2 cm ajunge sa mai creasca si in dimensiunea tocului cu tot atat. Asta te si avantajeaza si e sanatos. Sandalele sau orice incaltari cu talpa stil platforma de la varf la calcai sunt iar o foarte buna alternativa pentru tine. Alungesc piciorul, il subtiaza vizual si sunt si comode. Alternative sunt o sumedenie, important este sa alegi mereu ce te avantajeaza. Si ca tot vorbim de ce te avantajeaza sa stii ca daca ai picioarele butucanoase de sus pana jos nu e bine sa porti pantofi cu toc cui mai mare de 5 cm la o fusta sau rochie care nu este lunga. O sa arati exact ca Miss Piggy. Mai mult de 5 cm toc cui poti purta la pantalon sau fusta/rochie lunga. Dar daca ai picioare subtiri, sau mai plinute dar frumoase, atunci este un mare avantaj pentru tine un pantof cu toc. Foloseste tot ce te avantajeaza, fuste scurte, pantaloni lungi/scurti cu tocuri! Am vorbit in alt post despre avantajele decolteului si picioarelor frumoase la femeile rubensiene.
  Eu incurajez fetele, femeile plinute sa poarte incaltari mai inalte, cu toc la fiecare tinuta. Dar sa fie ceva comod, care nu iti afecteaza sanatatea, cu un placut aspect, asortat la tinuta si silueta.
Mereu tocurile/platformele te vor face sa arati mai inalta si mai slaba. Iar daca si hainele le alegi astfel incat sa te avantajeze nu poti sa fii altceva decat o grasuta super draguta.