luni, 22 februarie 2016

10 trucuri pentru fetele si femeile plinute

10 trucuri pentru fetele si femeile plinute



1. Respecta-te. 

Respectul nu se impune cu forta si mai degraba se castiga. Ca sa te respecte ceilalti, trebuie sa incepi prin a te respecta tu prima. Asta inseamna ca indiferent de greutati, zile rele sau oboseala, tu trebuie sa te ingrijesti. Sa te machezi discret, daca nu esti adepta unui machiaj mai evidentiat, dar sa te machezi. Parul sa il ai mereu curat si aranjat. De multe ori asta inseamna tuns, vopsit si coafat. Fie ca e scurt, mediu sau lung este inadmisibil sa ai un par gras si nearanjat. Transmiti delasare si vei intari convingerile oamenilor care te critica fiindca "esti grasa pentru ca esti lenesa". Imbraca-te cu ce te avantajeaza si niciodata nu sta cu haine patate pe tine, sub nicio forma nu pune pe tine o haina care miroase a imbacsit sau a chiftele. Gandeste-te cum ai vrea sa fi perceputa de cei din jur si poarta-te ca atare.


2. Investeste in lenjerii de caliate.

Un aspect foarte important. Nu te culca pe o ureche ca sunt sub haine si oricum nu le "admira" nimeni. Lenjerie de calitate nu inseamna din aia de o pastrezi la sertar pentru ocazii speciale. De multe ori ce crezi tu ca e sexy si o sa-l dea pe spate pe X-ulescu nu e ce trebuie. E doar plastic! Lenjerie de calitate inseamna bumbac in zonele in care trebuie sa existe asa ceva, inseamna sustinerea bustului cu fermitate si modelarea corpului astfel incat sa acopere imperfectiunile. Posteriorul sau burta pot capata o forma diferita cu o lenjerie modelatoare, iar un neglijeu din matase ofera o senzatie incredibil de placuta atunci cand il porti.

3. Poarta fuste.

Cosmarul grasutelor nu? Nu port fusta pt ca......si incep vaicarelile. Eh, in fond si la urma urmei e mai comod sa porti pantaloni. Recunoaste! Dar te avantajeaza mai mult fusta sau rochia... Cel mai mult fusta. Sunt lenjerii tip colant din dantela care se pot purta pe timp de vara sub fuste, special create pentru asigurarea confortului, iar in perioadele mai racoroase se pot purta dresuri mai groase din lycra. O fusta va fi mereu mai frumoasa decat o pereche de pantaloni si te va face sa arati mult mai feminina. Indiferent de forma sau lungimea picioarelor o fusta este mai indicata decat o pereche de pantaloni. Nu exista faza "mie nu-mi sta bine cu", pur si simplu iti trebuie croiala si lungimea care te avantajeaza.




4. Tocurile te avantajeaza.

Si aici  e vaicareala. Ba ca se umfla picioarele, ba ca e greu de mers pe tocuri etc. In ziua de azi sunt atatea variante incat nu prea merge asta cu scuzele. E la fel ca la fuste vs pantaloni. Comoditatea e importanta dar sunt pantofi cu toc si platforma incorporata, nu zice nimeni sa te sui pe 11cm. Sau platformele cu talpa ortopedica sunt cele mai indicate pentru pesoanele cu surplus de greutate si nu au cum sa nu-ti placa. Tocurile mereu vor aduce un plus de valoare oricarei tinute asa ca este alegerea ta daca le vei purta sau nu, dar sunt recomandate fetelor plinute si ar trebui sa le porti mai des, nu doar la ocazii speciale. 

5. Evidentiaza-ti talia.

Cu o curea, un cordon, chiar si o esarfa. Sau prin fuste, pantaloni cu talie inalta. Poti sa o faci cu orice iti este la indemana. Important este sa o faci. Creaza o iluzie optica extraordinara. Trendul la grasute este sa poarte haine largi, mai ales la baza taliei. E o alegere proasta. Sunt tinute unde e ok sa porti larg pentru ca ai alte elemente vestimentare care te avantajeaza, dar in general trebuie sa definesti o talie. Sa ne intelegem, talia slabelor nu are nicio legatura cu talia rubensienelor. Acestea din urma au "talia" ,vizual vorbind, putin sub sani. Ideea ca "mi se vede burta" este una complet gresita. Si daca se vede ce? Nu e a ta? In unele situatii te avantajeaza mai mult sa ti se vada burta DAR si talia. Pentru ca in momentul cand porti o curea, privitorii vor observa in primul rand cureaua, talia, si nicidecum burta.

6. Poarta bluze de lungime medie.

Ori porti tunica ori porti bluza. Dar nu bluzotunica pentru ca este strutocamila. O bluza trebuie sa fie de o lungime medie, cam pana la nivelul buzunarelor de la pantaloni/fusta. Nu e o regula generala dar o lungime necorespunzatoare te va face sa pari mai grasa si mai mica de inaltime. Se recomanda ocazional, la tinutele lejere, sa fie bagata putin (o palma) in pantalon sau fusta, in partea din fata doar, pentru un efect mai chic. Un alt aspect important al bluzei este largimea. De multe ori fetele plinute opteaza pentru bluze mai largi, cu un numar poate mai mare, din dorinta de-a "acoperi" imperfectiunile. Dar acestea nu inteleg ca acea bluza mai mare, le face si pe ele sa para la fel, adica mai mari. 

7. Scoate decolteul la vedere.

Atuul nr 1 ! Altele dau bani grei pe silicoane si tu te acoperi ca la biserica. Nu zice nimeni sa stai cu juma' de sani pe dinafara, dar lasa putin si la vedere. Daca tot ai cu ce...de ce sa nu te falesti? Nu se mai uita nimeni la burta cand in fata ochilor are un decolteu frumos. Pentru asta iti trebuie un sutien bun, cu o sustinere ferma si haine care sa nu fie vulgare. Mare atentie, sexy nu inseamna vulgar!







8. Evita pantalonii drepti de sus pana jos.

Acest tip de pantaloni sunt indicati doar femeilor cu picioare mai lungi sau celor care poarta tocuri. Daca esti migniona mai bine eviti asa ceva. Picioarele vor arata inestetic. Daca tot optezi pentru pantaloni sa cauti gen "pana" sau putin mai stramti in partea de jos. 




9. Ajusteaza-ti hainele.

De multe ori nu cumperi ce iti trebuie si ajungi sa cumperi ce gasesti. E de inteles, La noi inca nu exista atat de multe magazine pentru persoanele plinute incat sa ai de unde alege. Dar daca ti-ai luat ceva si nu iti este foarte potrivita marimea, nu purta haina aia doar asa ca trebuie sa ai ceva pe tine. Du-te la un atelier de croitorie, costa 10 lei sa-ti scurtezi ceva, nu e o avere sa modifici putin tinuta. Hainele trebuie sa iti vina bine nu sa stea pe tine ca pe gard. Nu pune ceva pe tine doar sa te acoperi. Tinuta e un fel de carte de vizita, transmite un mesaj. Incerca sa transmiti mesajul corect.





10. Zambeste si nu uita de politeturi.

Bunul simt tine de caracter, este cel mai important accesoriu al unei persoane si fara el degeaba scoti celelalte atuuri la interval. Indiferent daca ai avut o zi proasta, ca esti nedormita sau tocmai ti-ai scos o masea, nu-i obliga pe altii sa-ti suporte toanele. Zambeste oamenilor din jur daca ei iti vorbesc frumos, nu tuna, nu fulgera ca poate si altii au probleme dar le tin pentru ei sau poate chiar nu au chef sa se indispuna cu indispozitia ta. Fata de ceilalti trebuie sa te comporti cu decenta. Sa fii politicoasa folosind mereu "te rog, multumesc, cu placere, o zi buna". Tu poti fi un om extraordinar dar daca ai intrat imbufnata intr-o incapere sau tocmai ai facut cunostinta cu cineva avand o grimasa pe fata, deja ai creat o impresie. Nu stie nimeni cate carti ai citit, cati bani ai in buzunar sau ce opere de caritate ai facut. Pentru cunoasterea unei persoane e nevoie de timp si de multe ori prima impresie este cea care conteaza. Ori prima impresie care si-o face cineva despre tine este aceea ca esti "grasa". Chiar daca uneori doare, acesta este adevarul. Pana sa deschizi gura deja esti incadrata intr-o categorie. Dar daca zambesti, vorbesti frumos, ai o atitudine joviala si dai dovada de caracte, lumea te va indragi pentru ceea ce esti. Daca tot te face grasa, macar sa te faca "grasa simpatica" sau "tare de treaba"!