sâmbătă, 25 martie 2017

Cel mai frumos barbat iubeste o grasa

   Rar se intampla sa vezi o tipa plinuta formand o pereche cu un tip extraordinar de frumos. Nu zic imposibil, dar in general este o raritate. Din foarte multe motive astfel de relatii nu supravietuiesc. Sau sunt false si am scris despre asta aici. Azi vreau sa-ti spun despre un cuplu de oameni frumosi, care reuseste sa spulbere multe din prejudecatile cotidiene si care traieste o poveste de dragoste atat de pura incat multi ar fi invidiosi pe fericirea lor.
   Iubirile sunt de multe feluri, cu plusuri sau minusuri, mai intense sau superficiale, de durata sau foc de paie, nu e corect sa spui ca o iubire e mai presus de alta. Dar poti spune ca o iubire e mai frumoasa ca alta. Eu sunt de parere ca frumusetea unei iubiri e data nu de intensitatea ei, ci mai degraba de lipsa a ceea ce-mi place mie sa spun ca sunt „drepturi si obligatii” in termeni contractuali vorbind. Pentru ca in final o relatie este ca si un contract, in care partile urmaresc interse proprii si presteaza ceva in contrapartida. Suna urat juridic vorbind dar cam asa stau lucrurile daca le analizam la rece. Rar se intampla sa existe o relatie fara niciun fel de interes. Simplul fapt ca iti doresti o anumita persoana, sa o posezi/posedezi, sa discuti, sa-ti petreci timpul cu ea, sa te iubeasca (cu tot ce implica iubirea) inseamna ca ai un scop sau interes. Doar atunci cand esti dispus sa dai tot, fara a percepe nimic in schimb, fara a tinde spre un ideal, doar atunci poti spune ca iubirea ta este dezinteresata. Eu una cand vad, aud de astfel de iubiri sunt profund impresionata. Pentru ca ele sunt atat de rare incat ajung sa fie privite drept anomalii in secolul XXI. Iar cand partenerii sunt total diferiti, stau si ma intreb ce potiune magica consuma ei de reusesc sa fie imuni la rautatile celor din jur, de reusesc sa-si creeze lumea lor plina de armonie si frumos.

   Cand cel mai frumos barbat pe care eu il cunosc are o relatie de ceva vreme cu o tipa plinuta, si cand totul mege bine intre ei, normal ca toata lumea se intreaba cum de e posibil. Fetele privesc cu invidie la ei, barbatii cu prejudecati iar altii mai destupati la minte cu admiratie. Eu una sunt fanul lor. Vorba reclamei „imi place, sunt fan!” Mi-as dori sa vad cat mai multe cupluri asa ca ei. Scriu despre ei pentru a arata ca se poate, ca sunt unii oameni care inteleg ca iubirea e mai presus de materie si material. Ca pana la urma avem nevoie de conexiune „spirituala” ca sa zic asa. De relatii in care rezonam pe calea undelor alea invizibile pe care tot le invoca unii. Cum s-ar spune good vibrations.
   El e o combinatie de Brad Pitt cu Joe Manganiello. Stiu ca sunt total opusi dar daca as lua ce e mai frumos la ambii si as combina, ar iesi un fizic ca al lui. E prietenul meu din copilarie, deci il cunosc binisor. Pot spune cu siguranta ca fizicul paleste pe langa intelect. Este atat de destept omul acesta incat de multe ori ii spun ca peste cativa ani va castiga premiul Nobel. Si nu e la misto! Domeniul in care lucreaza tine de cercetare, nanotehnologie, ceva extrem de complicat si nu o sa intru in mai multe detalii. E genul ala mortal de barbat care te da pe spate fara sa deschida gura, sau doar daca deschide gura fara sa-i vezi chipul. Si peste toate astea are un suflet de milioane. Face ocazional voluntariat la o fundatie de copii cu posibilati reduse, ii ajuta financiar si atunci cand poate incerca sa le cultive copiilor setea de cunoastere.
    Ea e genul de zuza grasuta, ranjita mereu, pasionata de arta si frumos in general. Ii place ca in tot ceea ce face sa puna „praf de magie” si sa transforme ordinarul in extraordinar. Face din te miri ce adevarate opere de arta. O crenga, piatra, haina veche sau un perete va ajunge in mainile ei iscusie si se va transforma in ceva wow. Vede frumosul in oameni, obiecte si natura.
   Despre el, invidioasele care nu puteau sa puna gheruta, ziceau pe la colturi ca poate e gay. Despre ea in trecut se zicea, ca e frumusica, foooarte talentata, dar e grasa saraca, si o sa ramana fata batrana.   El dupa studii a plecat in Elvetia, venea in tara ocazional si in special de sarbatori. Intr-o zi de sarbatoare s-au si cunoscut. Mai precis intr-o noapte de Inviere cand si -au oferit unul aluia „lumina” printr-un schimb de vorbe ceva de genul „hai tata ca a iesit preotul cu bosonul Higgs”, la care o voce feminina din lateral ii da replica „chiar daca i se spune particula lui D-zeu, cu siguranta preotul nu ar fi impresionat de aceasta afirmatie, se stie ca Biserica nu agreaza ideea” Asa s-au cunoscut acesti doi oameni. Unii cu „ce faci papusa” sau „ce masina frumoasa ai...sa o stapanesti sanatos”, iar altii cu fizica in fata bisericii.
   Nimeni nu le-a dat nicio sansa, au fost criticat, sfatuiti sa nu se complice, diferente prea mari, distante prea mari, lumi diferie, meserii diametral opuse etc. Dar nimeni nu a luat in considerare ca poate unele suflete pur si simplu rezoneaza la nivel spiritual, ca unii oameni sunt suficient de inteligenti incat sa caute conexiuni si psihice. Ca nu totul se rezuma la aspecte materiale sau fizice. Numai in cercul nostru de cate ori nu am auzit rautati la adresa lor... „ o fi impotent de sta cu grasa aia” discutau trei fete la o petrecere acum cativa ani. Intre timp poate si-au dat seama cat de rautaciose au fost. Nu de alta dar relatia lor merge bine si mai sunt si doi prichindei in pesaj.
   El este la fel de frumos, ea la fel de plinuta. Oamenii s-au obisnuit cu ideea ca sunt un cuplu fericit in ciuda stereotipurilor. Ea a ajuns sa fie indragita pana si de fetele care l-au vanat in trecut pe el, iar barbatii o privesc cu respect si admiratie. Toate astea le-a castigat prin felul ei de-a fi, prin caldura si bunatatea de care da dovada. Si mai presus de toate prin faptul ca le-a demonstrat multora ca nu kilogramele in plus sau minus dau valoarea unui om. 

   Cand cel mai frumos si destept barbat iubeste o grasa, inseamna ca ea este...o grasa valoroasa.