miercuri, 10 aprilie 2019

Nu incerca sa pari ceea ce nu esti

Nu incerca sa pari ceea ce nu esti

  
  In mare parte fotografiile de pe Facebook sau Instagram ale persoanelor plinute sunt de la gat in sus. Rar se mai gaseste cate una "full body" dar si atunci este dintr-o parte sau in preajma altor persoane care le flancheaza ascunzand o parte din corp. Inteleg sentimentul de rusine, faptul ca isi dorec sa isi ascunda kilogramele in plus DAR nu pot intelege un lucru: daca esti o persoana singura in cautare de partener/a de ce iti creezi o imagine falsa?
   Stiu o faza in care un el si o ea au conversat on-line. Ea, avand pe retelele de socializare exact genul de poze despre care am zis anterior. Era deschisa la conversatii cu persoane de sex masculin in speranta gasirii unui partener. O tipa super ok asa cum am inteles de la el, care era o partenera foarte placuta de discutii, capabila de a aborda o multitudine de subiecte, dar care ascundea faptul ca este cam obeza. Au conversat aproape jumatate de an, el fiind gentleman nu i-a solicitat poze in privat, a luat de bune pozele pe care ea le avea deja publice si a considerat ca este o tipa usor plinuta dar foarte placuta. Intr-un final au convenit sa se vada planuind o escapada pana la munte. Cand s-au vazut...dezamagire totala....De ambele parti. El pentru ca a vazut-o cum arata in realitate, ea ca si-a dat seama de dezamagirea lui. Sa ne intelegem, tipul nu era un cap patrat care sa creada ca se va vedea cu Miss Univers. Stia ca este vorba de o persoana plinuta, dar din pacate in realitate s-a dovedit a fi mult mai mult de atat. Se cam indragostise de ea, aveau 6 luni la activ de discutii interminabile, si simtea o frustrare maxima ca fusese oarecum inselat. Ea, a crezut ca este mult mai important sa o cunoasca un posibil partener mai intai ca si personalitate, iar ulterior poate ii va accepta si fzicul. Total gresit! Nu a fost ca si cum nu o vazuse de loc si din start acceptase ca fizicul ei putea fi unul mai atipic. El a vazut niste poze inselatoare, realitatea fiind alta. Multi poate vor spune ca la o faza de genul acesta daca el s-a sucit cand a vazut-o, inseamna ca intentiile lui nu erau serioase, ca de fapt urmarea nu stiu ce, ca era un superficial sau ca atunci cand iubesti aspectul fizic nu e foarte important, mai ales daca i-a placut mintea ei. Aiurea.... Ne indragostim de un intreg, minte si corp. Oricat am vrea sa ne dam de rotunzi, adevarul este ca aspectul fizic conteaza atunci cand alegem un partener. Nu conteaza in anumite situatii strict limitative: cand esti de-a dreptul disperat sa fii cu cineva, cand acel cineva e plin de bani sau cand ai atins un nivel de spirtualitate atat de inalt incat te conectezi cu oamenii din jurul tau pe calea undelor sau vibratiilor. In rest, fizicul a fost, este si va ramane un aspect important in relationarea dintre doi oameni.
   Sunt multe persoane supraponderale care apeleaza la trucuri atunci cand isi pun pozele pe retelele de socializare. Multe dintre ele sunt in cautare de partener. Isi doresc o relatie SINCERA  de iubire, dar pornesc din start cu NESINCERITATE. Daca te prezinti a fi intr-un fel in care nu corespunzi in realitate, cum poti sa ai pretentii de la celalat sa te trateze asa cum crezi tu ca meriti? De ce alegi sa fii un om fals de la debutul unei relatii? In speranta ca se va indragosti de mintea/sufletul/persoanalitatea ta si ulterior va trece cu vedere peste ceea ce stii si tu ca poate deranja? Nu este corect! Absolut deloc. Daca e sa te placa cineva, lasa sa te placa pentru tot ceea ce esti si reprezinti tu ca om. Cu defecte si calitati. Nu incerca sa pari ceea ce nu esti. Traim intr-o lume atat de superficiala, in care toti incercam sa parem mai buni, mai frumosi, mai bogati, mai altruisti decat suntem in realitate. La ce ne foloseste? La magulirea de sine si atat. Pentru ca oricat ne-am spoi imaginea, in final cand ajunge lumea sa ne cunoasca realitate va face triajul. 
   Pentru persoanele grase este cu atat mai greu sa ascunda acest "bagaj neplacut" pentru ca aici vorbim de ceve vizibil. Daca un caracter il descoperi pe parcurs, kilogramele in plus sunt la vedere. In poze poti parea intr-un anumit fel, in discutii poti fi un om minunat, dar daca ai alimentat niste sperante false, sa nu te miri cand te vei lovi de o respingere. Nu e vina celuilat, este fix vina ta.

   Lasa lumea sa te vada asa cum esti si persoana potrivita pentru tine va aparea. Te va accepta asa cum arati si te va aprecia pentru ceea ce esti.
   Bine, acum daca si tu ai asteptari suprarealiste....nu iti pot ura decat succes!