joi, 28 noiembrie 2013

Dieta cu VATA !!!!???

Dieta cu VATA !!!!???

   E o gluma....sau ...nu??? Se pare ca nu !
  Aud azi la stiri ca o tanara era sa moara dupa ce a incercat sa slabeasca folosind aceasta metoda. Hai ca nu cred sa fie cineva atat de...disperat, neinformat, naiv, inconstient si etc... sa nu trec la alte incadrari. Dar in ziua de azi se pare ca totul e posibil...Sunt unele care mananca o luna numai supa de varza sau aer cu apa, asa ca asta cu vata poate e ceva nou pentru mine, dar nu o noutate pentru alte fete. Am aflat ca in lumea asta mare aceasta metoda nu e tocmai noua si multe inconstiente au apelat la ea. Ba se gasesc si postari pe net (filmulete) cu instructiuni de ingerare. Vata cu suc de portocale, energizant... Care mai doreste? Care mai pofteste? Cu ceva minte nu aveti??? Cum sa faci asa ceva? Din ce patura, plapuma sociala sa fie acea fatuca a carei mama apare la tv si zece "am discutat de metoda asta, da...nu credeam sa o foloseasca...." si asta spusa asa cu zambetul in coltul gurii? Adica ma-sa stia???? Fie si asa vag, daca plodul iti expune chestii aiurea in discutie, tu ca adult trebuie sa iti pui niste intrebari, sa iei niste masuri! Sau nu? Ma gandesc ca "nu" apare in ecuatia cand esti de la coada vacii si ai trait in staul cu animalele....atunci inteleg. Altfel nu "nu" !
   Uite de asta m-am apucat sa scriu eu la blogul asta. Nu ca nu as avea alta treaba mai buna de facut, ca am destula....Din motive ca aceasta stire. Pentru ca sunt multi oameni in tara asta care sunt disperati si ar face orice sa slabeasca. Nu conteaza ca isi pun sanatatea in pericol, ca se distrug, pentru ei conteaza doar sa fie slabi ca altfel nu ii iubesc cei din jur si se simt nefericiti. Eu incerc sa scriu frumos despre aceasta problema. Nu vreau sa fiu inteleasa gresit NU INCURAJEZ KILOGRAME IN PLUS. Dar acolo unde dietele (recomandate de nutritionist), sportul, masaje, tratamente corporale si alte incercari de a slabi nu au dat rezultate, mai ai ca si alternativa DOAR BISTURIUL(inel la stomac, taiat de stomac). Atat! Si nu toti oamenii supraponderali au sanatatea sau banii pentru o astfel de operatie. Atunci ce facem cu ei? Ii etichetam ca si grasi, obezi, mancai, putori, ii blazam si marginalizam? Sau ar fi mai frumos sa ii ajutam? Sa le aratam ca viata poate sa fie frumoasa si pentru ei? Incercam sa ne schimbam putin prin a-i accepta? 
   Scriu in special pentru cei precum saraca fata din acel reportaj. Gras nu inseamna raios! Si acolo unde nu dau rezultate incercarile de-a slabi, poate dau rezultate acceptarea problemei si imbunatatirea stimei de sine. Poti sa arati bine, sa fii jovial si indragit si avand o silueta rubensiana. Important este sa intelegi ca exista unele mici lucruri care le poti schimba in viata ta. Cum te imbraci, prezinti, comporti, ce ai in cap, pot insemna mai mult decat niste kilograme in plus. Iar daca lumea te critica sa fie sanatoasa, nu iti da lumea de mancare. Nu te iubeste X sau Y? Mare scofala! E pierderea lui/ei. Nu iti pierde tu sanatatea sau viata pentru asta. Am avut la mine in familie un caz in care EA era sa moara din cauza unei diete, pentru ca EL nu o placea ca era grasa. Si nu era o fata saraca cu duhu' cum se spune la noi la romani. Era doar indragostita. Sunt sute de fete/femei/baieti/barbat care traiesc astfel de drame, si mare parte din vina o poarta si societatea asta care ne creste cu niste idei preconcepute. 
   Pun pariu ca fata care a mancat vata cu energizant (numai asocierea acestor doua cuvinte imi zgarie neuronii) nu este o idioata, este doar o fata disperata, care vrea si ea sa fie normala, si care nu stie ca aceasta stare de normalitate difera de la om la om. Zilele urmatoare o sa scriu despre ceva incredibil pentru Romania, si anume femeile grase care sunt manechine internationale cu onorarii de mii de euro.
   Seara buna dragilor care ma cititi si nu uitati SA VA IUBITI mai intai pe voi si apoi sa aveti pretentii sa va iubeasca cei din jur!

luni, 25 noiembrie 2013

Grasul si mancarea/slabul si tigarea

Grasul si mancarea/slabul si tigarea

  Acum ceva vreme discutam cu o buna prietena despre imposibilitatea ei de a renunta la inghetata si dulciuri. Ea fiind rubensiana de cand o stiu eu, adica din copilarie. Iar inghetata fiind parte din viata ei cam tot de atunci, aproape zilnic si in cantitati exagerate (zic eu, care manac trei inghetate pe an).  Ii spuneam ca totul tine de ambitie, vointa, ca de ea depinde sa renunte la ceva ce ii place dar e constienta ca o "ajuta" sa capete kilograme in plus. In tot acest timp cat am palavragit noi de inghetata eu eram cu tigarea in mana....
 Mai pe seara in aceeasi zi, cand stateam la masa in bucatarie si savuram o tigare mi-am dat seama ca nu e mare diferenta intre viciul meu si viciul ei. Singura diferenta ar fi de gustul in sine pana la urma. Tigarea e chiar nasoala la gust. In aceasta privinta nu o pot compara cu mancarea sau dulciurile. Dar in alte privinte....tulai Doamne cate asemanari ....si toate cele negative se aduna intr-un manunchi pentru a crea un frumos buchet ce se numeste dependenta. Dependenta mea, ta, noastra de tigari este fix la fel ca si dependenta celor supraponderali de mancare si dulciuri. Cand vedem o persoana mai plinuta ca manaca mult sau ceva ce nu ii este indicat sa consume, spunem ca nu are vointa, ca isi face rau singura, ca tot ce baga in gura ii afecteaza sanatatea. Dar noi astia care nu suntem dependenti de dulciuri, sau nu asimilam halcile de carne la fel ca cei plinuti, noi astia dependenti de nicotina cu ce suntem mai diferiti fata de ei? Doar la kilograme as spune eu! Ca in rest facem la fel ca ei. Consumam ceva daunator organismului si o facem constienti. Vointa? Ambele categorii esueaza la acest capitol. Probleme de sanate? Excelam !
  Daca imi face cineva morala ca nu e bine sa fumez, imi expune motivele sau imi da exemple de persoane care au renuntat, eu ce fac? Ii spun ca stiu, nu ma intereseaza, imi place sa fumez si ma pot lasa oricand....eventual de la anu'. Cat mint sau ma mint singura numai eu stiu. La grasi la fel. Nu mai manca din aia, din ailalta, nu mai bea suc, alearga, nu te apropia de dulciuri, iti faci rau cu mana ta...e sanatatea ta in joc, trebuie putina ambitie...etc. Ete flosc! Parca ei nu stiu ce trebuie si ce nu trebuie. Dar e greu, e foarte greu....Daca pentru un fumator e greu sa se lase de fumat, pentru un supraponderal e si mai greu sa se lase de mancat. 
  As sfatui toti fumatorii slabi sa nu mai arate cu degetul mancaciosii grasi. Suntem la fel, dependenti de ceva rau. Atat ca raul difera de la caz la caz. Cat despre vointa....am impresia ca aici castiga supraponderalii. Eu sunt convinsa ca ei au tinut mai multe diete in viata lor ca mine care nu am incercat  decat o data sa ma las de fumat in 15 ani de viciu. Si atunci cand am incercat mi-am dat seama ca imi este foarte usor sa o fac, nu e mare filosofie, tine de vointa, am reusit fara nicio problema.....dar m-am apucat iar la o saptamana distanta! De ce? Pentru ca imi place si ma pot lasa cand vreau! - ma mint singura. NU am suficienta vointa! Asta este adevarul. Asa cum prietena mea se tot "lasa" de inghetata si se reapuca dupa o luna. 

duminică, 24 noiembrie 2013

Dragostea lui neimpartasita....

Dragostea lui neimpartasita....

   Dragostea lui neimpartasita, alegerea ei nereusita.
   Asa as cataloga povestea de iubire a unui bun prieten care evident este supraponderal. 
  Totul a inceput in facultate. El un tip xxl, destept, cu un suflet mare, dragut si amabil cu oricine. Ea tanara fufa care inca de atunci stia care e scopul ei major in viata, anume acela de a  se marita cu unul plin de bani care sa arate neaparat si bine. 
   Nu voi da nume niciodata pe acest blog pentru a proteja identitatea celor despre care relatez, o sa "botez" toate personajele, dar voi pastra realitatea faptelor. Lui ii voi spune Dragutu' pentru ca asta este primul cuvant care imi vine in minte cand ma gandesc la el, iar ei Lipitoarea, o sa cititi mai departe de ce.
  Dragutu' s-a indragostit de ea la prima vedere, in primele zile de facultate. Ea l-a bagat in seama pe la sfarsitul primului semestru, ca doar atunci si-a dat seama ca se poate lipi de unele servicii furnizate de el. Cum spuneam' el dragut cu toata lumea. Mereu vesel, mereu dispus sa ajute pe oricine' ba cu un curs, ba o tura cu masina pana stiu eu unde pentru cei aflati in nevoie, etc. Ea draguta la exterior, ambalajul era beton, interiorul...numai pe capatuiala. Nu era vreo saraca sa zici ca e disperata sa posede din necesitate de lipsuri. Nici pomeneala, era suficient de avuta incat sa frecventeze cursurile celei mai scumpe facultati private din Bucuresti de la acea vreme, sa aiba tinute in ton cu celelalte colege de grupa, bani de cluburi si cafenele...Dar evident si preafericitul la bratul caruia s-ar afisa, sau in masina caruia ar poposi pe scaunul din dreapta fata, trebuia si el sa fie....sa aiba...
   Al nostru protagonist a incercat mereu sa ii intre in gratii duduitei, sa se faca remarcat, dar... ghiata la mal. Pana intr-o zi cand Lipitoarea baga de seama ca el e mereu la zi cu materia, cursurile, e destept si la examene ar prinde bine sa stea langa el. Apoi mai afla ca nici parintii lui nu sunt de neglijat, ambii avand ceva functii importante, si cireasa de pe tort....sta pe langa ea si are masina!!!! Pai era prada ideala! La examene era asigurata, traseul casa-scoala asigurat, si cine stie ce alte favoruri ar putea trage in viitor de pe urma relatiilor parintilor. Si uite asa incepe ea sa devina draguta in functie de interes. Si cate examene ajunge sa treaca fara a face mare efort sa invete, cati bani a scutit pe transport (in general taxi ca nu mergea cu RATB-ul decat rar..si atunci doar cand nu purta tocuri) si cate planuri si-a facut pentru viitor cand va termina facultatea. Lui ii dadea cu lingurita afectiune sau gesturi dragute. Nu s-a pus problema sa ii acorde mai mult decat marea ei prietenie, profunda apreciere pentru ajutorul lui sau privilegiul de a sta in prezenta ei (mergeau la club cu gasca, el sofer si ea vedeta). Dragutu' niciodata nu s-a plans, stia ca il foloseste dar se bucura si cu firmiturile date de ea. O iubea prea mult pentru a pune punctul pe I si a recunoaste ca e folosit ca un mare fraier. Suferea in tacere cand o vedea imbujorata ca vorbeste cu altii, ca se fofileaza si il minte ca nu sunt decat amici respectivii sau ca nu e "combinata" cu nimeni. Noi ceilalti care il apreciam din alte considerente pe Dragutu' tot incercam sa ii explicam ca e o profitoare, ca nu merita cadourile lui de 1-8 Martie, de ziua ei, ziua ma-sii, si cate si mai cate ocazii. Dar el in dulcele stil clasic ne dadea dreptate dar actiona contrar indemnurilor noastre. 
   Si au trecut anii de facultate, el tot cu speranta in suflet ca poate poate Lipitoarea o sa ii ingaduie sa se apropie mai mult de ea, pana intr-o zi, cand SOC. Era inainte de licenta si susoteala pe la colturi cum ca Lipitoarea e insarcinata cu un mascul feroce despre care se stia ca e crai din floare in floare. Dragutu' stia de relatia lor dar nu se gandea ca va duce la ceva atat de serios. Ea ii impuiase capul ca e un fraier ala si doar isi mai petrece timpul din cand in cand cu el. Ete na ca fraierul nu era asa fraier, ca doar nu el trebuia sa se ingrijeasca de metodele de contraceptie.
   Trece licenta, creste si burta Lipitoarei, jeleste Dragutu'. Mare depresie ce pune stapanirea pe el. Incerca sa mai zambeasca, sa iasa cu noi si sa joace teatru ca el mereu stia ca ea se foloseste de el, nu avea visuri marete, ca nu se imbata cu apa rece, dar mereu am stiut ca sufletul lui mare si frumos era atat de zdrente incat nu ne-ar fi ajuns nici zece benzi de scotch sa il lipim la loc. 
   Drumurile vietii ne-au dus care incotro, dar am pastrat relatii de prietenie si dupa facultate. Din cand in cand ne mai vedem unii dintre noi la o cafea pe fuga in functie de cum ne permite timpul. Mai ne amintim, mai povestim...na... cum fac ex colegii. 
   Dragutu' azi e tanar antreprenor. Are o afacere de succes in pofida crizei, care l-a propulsat in loc de afectat. Nu e data pe tava de mami sau tati. E gandita si muncita de el singur de la 0. E necasatorit, fara draguta, la fel de xxl si cu acelasi zambet pe fata. A trecut peste faza cu Lipitoarea. I-au luat doi ani sa o uite, dar acum e ok. As spune foarte ok. Casa mare si frumoasa, angajati care il respecta, relatii peste relatii si concedii in Maldive sau Laponia. De admiratoare nu mai duce lipsa, roiesc in jurul lui precum musculitele betive imbatate de mirosul succesului lui. Nu mai conteaza acum ca e gras, pentru ca e bogat ! Era si in trecut (bogat sufleteste), dar atunci pustoaicele aveau alte prioritati. 
   Lipitoarea in schimb....Ce sa zic... mai auzeam cate o barfa despre ea si ne feream sa o comentam de fata cu el sa nu il afecteze. Dar intr-o zi s-a deschis cutia Pandorei pur intamplator si Dragutu' era de fata. Am dat curs discutiei ca el a parut impasibil. Si dai barfa tata! Ca e tipa la a doua casatorie. Cu doi plozi, fiecare cu cate un individ. Ca afacerile lui taica-su au intrat la apa. Ca are un loc de munca jalnic si e foarte nefericita. Un fel de razbunarea lui Dorel, a sortii, karma....Si din toata zumzaiala noastra se aude Dragutu'  m-a cautat acum sapte luni cred...WTF ?!?!  Si ai tacut malc?  Am sarit pe el ca la rugby. Gramada cere varf!!!! Si dai nenica cu intrebarile ! 
Am iubit-o ca un nebun. As fi facut orice pentru ea....ATUNCI. Acum imi inspira decat mila. M-a invitat la ea, cica sotul era in delegatie, copiii la ma-sa. Aparent sa stam de vorba. I-am spus ca prefer o cafenea in oras, nu acasa, ca nu e frumos.... A insistat si pana la urma m-am dus. S-a dat la mine pe fata ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat din facultate pana acum. A facut acum ce nu a facut atunci. Dar si de data asta a avut acelesi scop INTERESUL. Numai ca acum nu m-a mai interesat, nici macar pofta unui barbat fata de o femeie n-a existat. Ma uitam la ea si nu vedeam decat o LIPITOARE care vrea sa imi suga banii si eventual sufletuul. M-am scuzat ca trebuie sa plec. Si am plecat dezgustat. Sunt un om fericit ca am avut taria sa o revad si sa imi inchei socotelile cu trecutul. In prezentul meu nu mai e loc de ea, acum astept si eu draguta mea ! Stiu ca e acolo undeva ..... - cam asta a fost relatarea Dragutului despre Lipitoare. Am incercat sa redau cat mai precis vorbele lui. Ne-a lasat muti pe toti si cu o concluzie generala : dragostea lui neimpartasita a fost alegerea ei nereusita !

vineri, 22 noiembrie 2013

Poti arata bestial si purtand XL sau XXL !

Poti arata bestial si purtand XL sau XXL  !


    Acasa, la birou, in parc sau la ocazii speciale puteti arata foarte bine si daca aveti o silueta mai rotunda. Important este sa gasiti tinuta potrivita care sa va avantajeze. Nu tot ce e larg si va acopera corpul inseamna ca va este recomandat. Multe femei plinute opteaza pentru tinute lalai, doar sa acopere sau sa mascheze imperfectiunile. Total gresit. Sunt unele mici trucuri care va pot schimba aspectul fara mare efort. Pantofii cu toc nu trebuie sa lipseasca la nicio tinuta. Nu zice nimeni sa alegeti stiletto daca nu puteti merge doi pasi cu ei, dar pentru platforme nu aveti nicio scuza! Decolteul trebuie sa fie mereu in V sau cel putin oval, evitati acel decolteu rotund care nu face altceva decat sa va lateasca si mai mult partea superioara. Talia trebuie subtiata printr-un cordon, curelusa, ceva finut care sa faca o demarcatie intre partea superioara si cea inferioara. Nu va feriti de culori, nu cautati sa achizitionati doar tinute in nuante inchise, negru nu trebuie sa fie cel mai bun prieten al vostru. Folositi burtiera la unele tinute, poate face minuni ! Cat despre lenjeria intima...mare atentie la sutien. Alegeti mereu ceva confortabil si suficient de rezistent. Sa sustina sanul, nu doar sa il acopere si sa il lase sa atarne in voie...In postarile viitoare o sa despic firul in patru cu mai multe exemple si eventual sugestii. Acum o sa va arat cateva tinute care pot face o femeie rubensiana sa arate incredibil de bine.
 
    Cum spuneam sutienul. Foarte important accesoriu. Numai datorita lui puteti deja sa aratati o idee mai suple. Daca sanul este bine acoperit, ridicat  (a nu se intelege pana in gat) iar sutienul/bustiera are forma corespunzatoare, din start partea superioara arata mai bine. Daca este prea larg sau cu forma gresita, sanii atarna danga langa si o sa lase impresia ca  aratati neglijent iar volumul in partea superioara automat este marit. Decolteul, care hai sa recunoastem este unul din avantajele voastre, nu va mai arata atat de bine daca sutienul e pus pe sani doar asa sa fie.....

   
   

  








                           In timpul liber sau cand nu trebuie sa respectati un dress code, alegeti tinute confortabile, dar iar revin cu sugestia NU ARUNCATI HAINE LARGI PE VOI doar asa....sa fiti imbracate cu ceva. Sa nu va fie frica de colanti, rochii pana la genunchi sau lungi. Ideea e cum le combinati. Daca purtati pantaloni mulati, in partea superioara puteti folosi ceva largut (nu mega, extra larg) ca in imaginea de mai sus. La rochii neaparat talia sa fie evidentiata. Rochia nu trebuie sa aiba aspect de SAC. Va dezavantajeaza astfel de tinute. Pana si in casa incercati sa va obisnuiti sa purtati tinute comode dar dragute, e important nu numai cum va simtiti voi, dar si cum va vad cei din jur. Iar halatul de mata'mare sau fusta de florareasa poate le considerati comode, dar sunt pe cat de inestetice pe atat de daunatoare. Transpirati mai repede intre "pulpite" in halat decat intr-o pereche de colanti/pantalon de bumbac. Si tot pulpitele alea de la transpiratie si frecusi or sa faca si o mica/mare iritatie. 



















                           Tinutele office....uofff .....
Aici e mai greu. E greu pentru voi ca nu prea gasiti haine in acest stil. Sunt putine magazinele care au produse frumoase si accesibile la pret pentru persoanele xxl. Multe dintre voi ajungeti sa va cumparati ceva, doar ca trebuie sa va cumparati ceva in acest stil vestimentar. De multe ori nu sunteti multumite de achizitie dar nu aveti alternative. Sau aveti ? Hmm....Pana sa avem si la noi in tara magazine specializate cu astfel de produse, care sa vanda haine si dupa forma corpului (mar, para, etc) pentru persoanele supraponderale, puteti sa apelati la croitoreasa. Nu ma refer sa va faceti la comanda tinutele, ca stiu ca nu toata lumea isi permite. Eu ma refer la micile retusuri care se pot face la un sacou, fusta sau pantalon. Nu doar lungimea pantalonilor poate fi ajustata. Manecile sacoului, talia lui sau a pantalonilor, o pensa ici colo poate face si ea minuni. Nu costa mult sa ajustezi la un atelier din colt o tinuta care in mod normal nu te avantajeaza. Decat sa ai sacoul laaaarg, sa te faca mai mare decat esti in realitate, sau pantalonii largi si drepti de sus pana jos chiar daca taliei tale i se potriveste mai mult un pantalon conic, mai bine faci o mica schimbare care te va avantaja cu siguranta. O sa mai vorbim noi de astfel de tinute in alte postari.

  Tinutele pentru diferite ocazii. Preferatele mele si ale tuturor femeilor cred. Aunci toate suntem dive. Despre machiaj si par cu alta ocazie. Acum despre tinuta in general. In primul rand trebuie sa fie rochie. Eu nu sunt fan al deux pieces-ului. Rochia e rochie, si o diva trebuie sa poarte rochie. Si evitati rochiile drepte de sus pana jos. Talia si decolteul trebuie luate in considerare acum mai mult ca niciodata. Va puteti permite un decolteu generos ca doar nu mergeti la biserica sau la birou. Daca v-a inzestrat natura din belsug, folositi asta in avantajul vostru. DAR sa fie de bun gust, sa nu cadeti in extrema cealalta, adica vulgaritate. Pentru cele care aveti picioare frumoase nu va sfiiti sa le scoateti in evidenta. 
Pantofi cu toc inalt (sau platforma unde merge la tinuta) si marimea rochiei sub genunchi, pana la genunchi  sau chiar mai scurta pentru cele mai indraznete. Pe pagina de facebook Rubensiene gasiti o gramada de sugestii pentru astfel de tinute. Unele au trimitere la site-urile de unde pot fi achizitionate, altele sunt cu titlu informativ pentru cele in pana de idei si care au posibilitatea sa isi croiasca o astfel de tinuta. Eu va recomand sa va gasiti o tanti croitoreasa care sa va faca tinuta pe care o visati.

  O femeie trebuie sa detina in garderoba cateva rochii deosebite. Pentru cele cu posibilitati financiare e mai usor, ele isi permit achizitionarea tinutei printr-un simplu clik in ziua de azi, dar pentru cele fara prea multe finante anumite tinute par un vis. Eu zic ca nu e chiar asa, materiale frumoase se gasesc acum si la noi, iar o tanti croitoreasa care lucreaza acasa nu o sa va coste niciodata cat va costa la un atelier de creatie. Merita sa faceti un efort financiar si sa aveti si voi in dulap 2-3 tinute de diva. Nu alegeti din magazin ce va pica in mana doar in ideea ca nu va gasiti ceva dragut. De multe ori asa gandesc multe si se intalnesc apoi la botez ca poarta aceeasi tinuta cu inca 1-2 dudui, in cel mai fericit caz in nuante diferite. 
   Cam atat despre generalitati. Cu alte ocazii povestim mai mult despre haine. Pana la urma atitudinea e cea mai importanta tinuta. 



joi, 21 noiembrie 2013

Nu te costa nimic sa faci un complimet.

Nu te costa nimic sa faci un complimet. 


femei cu forme   Cand ai facut ultima data un compliment unei persoane supraponderale? Ieri? Acum o saptamana? Luna? Nu-ti mai aduci aminte? Daca nu era ceva obisnuit pentru tine, ar trebui sa iti intre in reflex. Pentru ca genul acesta de persoane se bucura pentru o apreciere, fie ea cat de mica, mult mai mult decat oricare dintre noi. Ele zilnic traiesc cu acel complex ca sunt grase, ca nu arata bine, ca poate hainele nu stau bine pe ele, etc. Stima lor de sine de multe ori este destul de mica cu toate ca nu o arata. Si asta datorita tiparului de persoana ideala bagata pe gat cu forta de toate publicatiile media si mentalitatea sociala. Poate aceste persoane fac un efort mai mare cand aleg cu ce se imbraca, pentru ca nu pot pune orice pe trup si sa le vina bine. Poate aceste persoane nu vor de fel sa iasa in evidenta pentru a nu fi analizate sau judecate in functie de kilograme. Poate aceste persoane au nevoie de complimente mai mult decat altii pentru a se simti confortabil in pielea lor. Nu zice nimeni sa fii absurd si sa arunci cu vorbe magulitoare doar de doru' lelii, dar din cand in cand ii poti spune colegului/colegei de munca, vecinului/vecinei, sotului/sotiei, mamei/tatalui, prietenei/prietenului, ca ii sta bine cu haina respectiva, ca s-a tuns si pare mai fresh, ca apreciezi efortul depus sa faca x lucru, si mai ales fetelor/femeilor ca le prinde foarte bine machiajul in ziua respectiva. 
    Cand ai kilograme in plus esti condamnat pe nedrept, inchis intr-o cutie cu o eticheta mare pe care scrie GRAS/GRASA. Si faci eforturi disperate sa iesi din acea cutie, sa demonstrezi ca nu esti un alienat mintal, ca ai si tu emotii, sentimente, ca iubesti si tu viata si oamenii la fel ca toti ceilalti. Ca te bucuri si plangi la fel ca toti si ca stii  sa apreciezi un compliment si o vorba buna mai mult decat orice persoana care nu are problema ta. 
    Acum poate vor fi unii care vor spune eu stiu o astfel de persoana si nu e deloc complexata sau frustrata cum zici tu. Eu i-as intreba pe aceia care ma contrazic daca stiu cu adevarat ce este in sufletul acelei persoane. Daca stiu cat de greu isi gaseste haine frumoase si pe masura, daca stiu cat de sanatoasa e persoana si cate diete a incercat pana acum, si mai ales de ce in poze acea persoana nu apare in general decat de la piept in sus,
sau in spatele stiu eu cui sau ce. Multe astfel de persoane se rusineaza si cand manaca in public, pentru ca stiu ca sunt comentate rautacios ca baga ca spartu/sparta de aia e cat casa.
   Eu zic sa fim mai ingaduitori cu astfel de persoane, sa le apreciem pentru calitatile care le au, nu pentru defecte, asa cum e normal sa ne comportam cu toti oamenii din jurul nostru. Nu e problema mea ca X sau Y are kilograme in plus si manca mult, ca ii cade burta peste pantaloni, ca nu face sport sau nu merge la nutritionist. Problema mea si a ta este aceea ca trebuie sa respectam orice persoana si ca poate reusesim sa ii smulgem un zambet si sa ii provocam o bucurie cand ii facem un compliment pentru orice motiv. 
    Este gratis sa vorbesti si sa te comporti frumos. Parintii ne invata sa nu ii judecam pe cei care au probleme fizice inca de mici, ce pacat ca de multe ori cei sapte ani de acasa se pierd pe drum. Data viitoare cand te intalsnesti cu Grasu' sau Grasa fa-i un complimet si ai sa vezi cum i sa va lumina fata.
   


miercuri, 20 noiembrie 2013

Multi barbati prefera femeile plinute !



Multi barbati prefera femeile plinute !

   Ei da ! Pare o fabulatie ....dar e o constatare cat se poate de reala. Nu toti sunt innebuniti dupa fototapetele anorexice. Daca stam sa analizam site-urile internationale dedicate femeilor "cu forme" (blog, facebook, reviste) o sa observam ca o mare parte din abonatii acelor publicatii sunt barbati. Poti deschide orice pagina de facebook din America care are ca si tema femeile grasute si o sa observi ca fooooarte multi barbati comenteaza, apreciaza postarile de acolo. Acum o sa-mi spui ca aia sunt obsedati. Eu am sa te contrazic si am sa spun ca aia sunt normali. Nu sunt constransi de prejudicii idioate impuse de societate. In America exista reviste, case de moda care au prezentari pe podium, agentii de fotomodele, toate pentru femeile XXL. 

Am dat exemplu aceasta tara (conglomerat de state) pentru ca de acolo pleaca totul, stii vorba aia daca America stranuta, Europa ia aspirina...asa si cu grasii. La ei fiind mult mai deschisi la minte s-a ajuns la punctul in care oamenii supraponderali nu mai sunt blamati. E drept ca alimentatia si stilul de viata de acolo ii favorizeaza spre depunerea de kilograme pe mai toti locuitorii, e la fel de drept ca si acolo se duce o lupta acerba pentru stoparea fenomenului de obezitate, dar tot acolo pe langa stopare, educare, a luat fiinta si ceva foarte frumos, o industrie dedicata acestor persoane. Nu sunt marginalizati, blamati si considerati o specie aparte. In tarile civilizate oamenii nu arata cu degetul cand vad o persoana GRASA. Acea persoana poate avea grave probleme medicale sau poate manca prea mult pentru ca ii place mancarea, indiferent care ar fi motivul kilogramelor in plus nu e frumos sa judeci si mai ales sa critici. Sper sa luam si noi aspirina aia mai repede si sa nu ne mai cramponam atat ca X sau Y este gras/grasa.

femei cu forme
     Revenim la titlul postarii de azi. Barbatii normali si femeile grasute, zic grasute sa nu se supere cineva, cu toate ca as folosi "grase" pentru ca nu mi se pare deloc urat, sunt slabe si grase ce mare scofala. 
Am observat ca in multe discutii cu prietenii mei de sex masculin aud fraze de genul mie imi plac femeile mai cu forme...mai implinite ...sa am pe ce pune mana....automat te gandesti ca zic si ei asa, sau se refera la femeile normale, alea de nu sunt nici prea slabe nici prea grase, sa le zicem potrivite. Eh da nu-i asa ! Ei vor femei cu sani mari si fund la fel de mare. Ori o astfel de femeie nu mai e normala (conforma standardelor sociale) . Sanii poate, da fundu' mare te duce cu gandul la vorba aia "fundu' cat putina" . Si acum, cum sa ai fundul mare (de brazilianca) daca nu ai si ceva pulpite, ca doar nu poate sa se sprijine ditamai greutatea in doua bete. Daca tragi linie am descris o femeie "impanata" dar pe gustul multor barbati. 
     Tot in lista de observatii as trece si toate cuplurile din jurul meu. Si nu ma refer la cei sub 27-28 de ani (unde fetele inca sunt in plin proces de schimbare) ma refer la acele cupluri care au trecut de aceasta varsta, unde marea majoritate sunt peste 30, casatoriti, poate la casele lor, unii avand si copii. Fac o medie si ce observ, marea majoritate de sex feminin este grasuta. Deci acei barbati care stau cu astfel de femei nu pot fi toti obsedati ca americanii. 
     Poate la inceput, in adolescenta multe fete au fost "normale" dar cu trecerea timpului au luat proportii. Si viata nebuna pe care o ducem nu ne permite la toate sa mergem la sala, sa ne cantarim mancarea, sa platim tratamente la SPA. Unele se trezesc cu noaptea in cap, pregatesc copiii de scoala/gradinita, vin de la servici obosite si fac lectii cu plozii, mancare, curat. Cand naiba sala? Diete? Pai e mai scump sa tii o dieta decat sa manaci ce gasesti in frigider! Sa fii slaba te costa. Timp si bani. Aia care nu stie ce sa dea la copil de mancare, sau ce incaltari sa ii cumpere crezi ca se gandeste la abonament la SPA? Sau cine mananca pe fuga intre lectii si curat, mai are timp de sport? Iti spun eu, raspunsul e NU. Nu ca nu ar vrea, dar nu poate din varii motive. Si ca ea sunt multe. Nu toate femeile din tara asta castiga suficient sau au timpul necesar sa se ocupe si de ele cum si-ar dori. 
     Si cu toate astea unii barbati le plac, le apreciaza, le iubesc. Pentru ca ei stiu sa puna pret pe calitatile lor de om, prietena, sotie si mama. Unii barbati le inteleg si le apreciaza pentru ca poate sunt grase, dar sunt frumoase, voioase si mai presus de toate VOLUPTOASE. Si alti barbati daca nu s-ar teme de gura prietenilor ar dori o relatie si cu o fata mai plinuta, dar se tem de reactii cum ar fi da ma dar e grasa...ce naiba o fi vazut la umflata aia?...si din aceste considerente ei prefera sa fie singuri, asteptand sa apara zana de 90/60/90 cu care sa se dea mari in fata amicilor. 
     Media femeilor de la noi din tara este femeia rubensiana (nu ma refer la pustoaice ca ele sunt in plin proces de transformare) si aceasta medie este apreciata de sexul masculin din multe motive. Daca nu ar fi gura lumii atat de critica, multi oameni grasi ar putea fi fericiti, indiferent de sex. Suntem cum suntem, unii mai plinuti, altii mai slabuti, important este ce avem in cap si in suflet. Cat despre fetele grasute am un sfat : sa va aranjati mereu, sa purtati haine care va scot atuurile in valoare, zambiti si fiti increzatoare in voi. Si cine va place va place asa cum sunteti. Cat despre barbati, stati linistite ca sunt destui care se uita si apreciaza pozele cu femei grasute, dar le este teama sa recunoasca. Undeva, cineva este si pentru voi !

marți, 19 noiembrie 2013

      Am decis sa fac acest blog in speranta ca voi ajunge cu postările mele fix la sufletul celor care se confrunta cu problema kilogramelor in plus. In special femeile, fetele care de multe ori ajung sa se desconsidere singure singurele....Cum sa se uite "x" la mine, ca sunt gras/grasa....Nu imi gasesc haine....M-am saturat sa faca colegii misto de mine...O sa incerc si dieta aia...Mi-e rusine sa merg la piscina.....sunt doar cateva din problemele existentiale ale acestor persoane. Oameni buni sunteti frumosi cu totii !!!! Societatea este principala raspunzatoare pentru toate complexele voastre. Am cunoscut o gramada de oameni GRASI atat de draguti si plini de viata, care rad cu pofta si transmit o energie pozitiva in jurul lor, incat nu pot spune decat atat DE VOI DEPINDE CUM VA PERCEPE LUMEA ....Ceea ce transmiteti voi este ceea ce primiti in schimb. Atat kilogramele cat si atitudinea, daruirea, inteligenta si frumusetea sufleteasca sunt ale voastre. E alegerea voastra ce lasati sa iasa in evidenta atunci cand interactionati cu ceilalti. Cat despre haine...le gasim noi !