sâmbătă, 3 octombrie 2015

Culoare vs comunism vestimentar

Culoare vs comunism vestimentar

     Hai ca a venit toamna aia bacoviana si odata cu ea incepe lumea sa scoata de la naftalina tinutele alea in trei culori, mai bine zis doua, pentru ca una din ele nu este culoare. Negru, gri si kaki. Mai vezi si tonuri de maro, dar asta se intampla destul de rar. Predomina la greu negrul si griul. 
    Avem inoculat in ADN-ul nostru dorinta de a ne imbraca in stil comunist. Ne place noua ca natie sa fim insipizi, incolori si inodori mai ales toamna. Sa avem haine inchise "rezistente la tavalela". La noi e faza aia: nu cumparam draga gresia din holul de la intrare in culoarea X, trebuie sa o luam intr-o nuanta mai inchisa sa nu se vada mizeria. Pe bune? Pai sa inteleg ca luam gresie intr-o anumita nuanta sa nu dam asa des cu mopul? Sa nu se vada jegul? Poate multi nu recunosc dar fix asa gandesc! Si nu e vorba numai de gresie aici, ideea merge mai departe pana la haine. Nu imi cumpar culoarea aia la pardesiu/geaca/palton pentru ca se murdareste repede. Pai si daca se murdareste ce? Se spala! E mai bine sa ai gulerul ala negru de la haina plin de luciu de atata purtat? Sau manseta? Nu spun acum ca toata lumea merge pe ideea asta, sunt oameni care isi cumpara haine in culori comuniste pentru ca asa le place. Sau mai bine zis nu le place o culoare mai "vie". Ok, problema lor, dar tare mi-as dori sa vad si la noi pe strada oamenii imbracati precum in alte tari europene "mai civilizate", acolo unde pana si o batranica la 80 de ani poarta roz. Nu ca as fi vreun fan al culorii respective.
      Mai e si faza cu imbarcatul, indiferent de anotimp in tinuta office. Sablonul spune clar negru si alb. De parca suntem cu totii chelneri. Mai ales la barbati nu suport asta. Costum negru si camasa alba, fara niciun alt accesoriu care sa aduca o pata de culoare tinutei. Cureaua, pantofii, cravata, batista, butonii, pana si sosetele pot fi colorate. De ce fug de culoare? Nu stiu...La fete e mai ok, mai vezi o pata de culoare ici si colo chiar daca tinuta este office dar asta pana vine inevitabil toamna. pentru ca este imperios necesar sa aiba geaca sau pardesiul cum altfel decat negru. Nu se pune la socoteala situatia in care tinuta de la locul de munca este ceva impus de firma unde lucrezi. Dar se pune la socoteala ce alegi sa porti peste acea tinuta. Iar daca firma nu iti impune negrul la costum si albul la camasa, pentru ca "office" sau "business" nu inseamna asta, mai bine iti cumperi haine in culori (alb si negru nu sunt culori). Nu spun acum sa te duci sa cumperi deux-pice sau costum verde neon, dar mai iesi din zona de confort (imaginar) si incerca sa aduci o pata de culoare tinutei tale, pentru ca vei fi cu siguranta remercat/remarcata altfel.
      Dar sa revenim la "cri cri cri toamna gri" si la umbrele ce se furiseaza pe strazi cu papornitele sau umbrelele asortate tinutei.. Toti sunt o apa si un pamant. Din zece persoane, daca gasesti doua care sa nu fie in negru sau gri. Eu stiu un lucru, ca orice culoare te invioreaza. Sunt studii care spun ca fiecare culoare reflecta ceva, inspira ceva, determina ceva. Daca ai face un mare studiu aspupra populatiei acestei tari, referitor la preferinta in materie cromatica, ai observa ca la sfarsit s-ar pune un singur cuvant drept concluzie: TRISTI. Pentru ca suntem o natie de tristi. Asta exprimam prin modul in care ne imbracam. Tristete, resemnare, durere si indiferenta. Suntem reci precum ploaia de toamna. De parca odata cu trecerea verii, ne-am transformat din fluturi frumos colorati in niste molii incruntate si infrigurate care zboara grabite pe strada din directia A in directia B. Am vazut toamna si in alte tari, cu ploaie, vant si frig. Dar parca acolo era frumoasa. Umbrelele, pelerinele de ploaie, cizmele de cauciuc, pana si fetele oamenilor erau pline de culoare.
       E drept ca intr-o zi mohorata, cu ploaie si mocirla nu e indicat sa te imbraci in culori pastel, dar sunt multe alte nuante care pot fi purtate si in zilele urate. Idrazneste si cumpara-ti un pardesiu albastru sau mov, o geaca rosie sau verde, orice altceva decat negru. Si daca esti o persoana care sub nicio forma nu ar purta culorile care le-am mentionat anterior, poti sa iei in considerare maroul. Sunt multe nuante frumoase ale acestei culori si oricum te va evidentia mai bine decat negru sau gri.
      In final e alegerea fiecaruia cum se imbraca, dar de ce sa fi banal cand poti fi extraordinar?
    

duminică, 27 septembrie 2015

Vanzatorii de iluzii I

Vanzatorii de iluzii  -I-

   Aveam de gand sa fac o revenire asupra subiectului manechin xxl (plus size)  de ceva vreme. Un reportaj la tv m-a determinat sa nu mai aman aceasta postare pentru ca inselatoria cu "te fac manechin" este destul de frecventa si putin tratata in ultima perioada. Cum acest blog este adresat in special fetelor plinute, catre ele se vor indrepta si aceste randuri. In trecut era mai amplu dezbatut acest subiect si se adresa strict celor slabe sau baietilor draguti cu aspiratii de model/foto model. Pe scurt se racoleaza persoana, se prosteste cu vorba lunga cum ca va deveni mare vedeta de talie internationala si la sfarsit trece pe la casierie (acolo unde exista asa ceva) si in loc sa primeasca, trebuie sa dea niste bani pentru a-si indeplini visul. Chestii chipurile normale, pentru poze, machiaj, etc. Vrajeala! Mare vrajeala si multi cred in ea! In trecut se mai inflama presa, mai citeai o stire despre escrocheria asta, dar in ultima vreme lumea a cam amutit si valul nou de tineri doritori de afirmare iar pica in plasa vanzatorilor de iluzii. 
 Azi o sa ma refer strict la segmentul plus size si abureala legata MANECHIN PLUS SIZE. Pentru ca a inceput sa pluteasca in spatiul virtual un trend cu asta si din pacate domeniul este cam zona crepusculara in acest moment sub multe aspecte. Am abordat tema in trecut din alt punct de vedere, acela in care incurajam doritoarele sa faca ceva in aceasta privinta. Gasiti mai multe chestii PRO aici.  Dar acum vreau sa vorbesc de alt aspect, acela CONTRA. Acela al inselatoriei, minciunii si al faptului ca unii chiar au de gand sa profite de naivitatea altora pentru a face bani din asta. Pe pagina noastra de facebook primim foarte multe mesaje. Majoritatea de la fete si femei interesate de tinute, dar printre aceste mesaje am primit si destule solicitari pentru manechine. Fie unele fete isi doresc o astfel de cariera si cred ca le putem ajuta, fie sunt agentii care au nevoie pentru diverse reclame de astfel de fete. Despre a doua categorie voi dezvolta putin subiectul. Singura solicitare pe care am considerat-o serioasa (pentru ca stiam firma) a fost facuta pentru o reclama la o banca. Din pacate noi am vazut destul de tarziu mesajul si nu am mai apucat sa publicam pe pagina noastra solicitarea. Intre timp reclama s-a filmat, este pentru o banca cum spuneam si probabil va aparea in curand pe tv. Fata care va aparea in reclama este cel mai bun ambasador al fenomenului plus size si, de ce nu, o deschizatoare de drumuri in segmentul acesta de modeling. Referitor la celelalte solicitari venite din partea unora sau altora pentru a le furniza manechine ar trebui sa facem unele precizari. Pe pagina noastra de facebook publicam orice poze venite din partea fetelor care vor sa ne trimita astfel de continut si care pot fi contactate (poate) ulterior in particular de oricine doreste. Dar noi nu intermediem sau facilitam in alt mod persoane pentru sedinte foto, reclame, etc. Doar daca ni se va parea un anunt real il vom publica. Solicitari au fost dar nu le-am publicat niciodata pentru ca la o prima verificare nu ne-au parut serioase si nu dorim sa incurajam fel de fel de escrocherii. Singura care am fi publicat-o ar fi fost aceea pentru reclama bancara. Altfel cereri pentru firme producatoare de pijamale, paltoane, reclama la X sau Y care ni s-au parut dubioase, nu le-am publicat niciodata si nici nu o vom face. In spatele acestor anunturi sau solicitari pot fi persoane care fie au ceva dereglari mentale (alea de vor sa li se trimita poze cu femei mai sumar imbracate) sau firme care sunt in cautare de noi persoane pentru inselat.
  Din cele mai vechi timpuri persoanele vulnerabile sunt cel mai usor de inselat. Si in segmentul asta plus size se gasesc destule naive care sunt usor de sedus cu promisiuni false. Asa ca trebuie sa fiti foarte vigilente cand vine vorba de a trimite poze nu stiu cui, sau si mai grav atunci cand vi se cer bani pentru diferite chestii. Sunt unele mici detalii la care trebuie sa aveti o atentie sporita.
  In primul rand trebuie sa existe o firma, sau (foarte putin probabil) o persoana autorizata sa intreprinda respectivele activitati pe care pretinde ca le face. Deci trebuie sa detina o autorizatie de functionare, certificat fiscal, etc. Sa aiba un site, o pagina de facebook, o adresa, mai ales datele de identificare TOATE LA VEDERE pentru ca asa cere legea. Adresa de e-mail daca se termina in yahoo sau gmail sigur e teapa. Apoi mai trebuie sa stiti ca atunci cand o agentie de moda, sau o firma te doreste pentru o reclama NU O SA ITI CEARA BANI, sau cel putin nu inainte. Se mai practica sa iti ceara bani pe poze, dar se vor scadea din primul tau onorariu. Tu le aduci lor bani, tu trebuie sa primesti bani! Nu exista asa ceva ca "trebuie sa va facem niste poze pe care va trebui sa le platiti inainte de...". Nu la o firma serioasa. Este in interesul lor sa iti faca o prezentare cat mai ok (adica un album foto caruia i se spune mai simandicos portfolio book for fashion models&talent) pentru ca este in interesul lor sa "vinzi" cat mai bine. 
  Cat despre o eventuala reclama, daca firma te pune sa te dezbraci la poza "asa sa ne facem o idee de formele tale", atunci e fix problema voastra daca sunteti dispuse sa acceptati asa ceva. Persoana fizica/juridica care va promite marea cu sarea, trebuie sa aiba un istoric in spate. De cand se ocupa cu asa ceva si mai ales CU CINE A MAI SEMNAT, PE CINE A PROMOVAT, CE RECLAME A LUCRAT. Asta e cartea lor de vizita si daca in spate e ceata, in fata sigur bate vantul minciunii. Nu va incredeti intr-o firma "de apartament", infiintata ieri, care iti pune in fata un contract de semnat in ideea ca va face vedeta si apoi va cere bani. Nu va incredeti in orice persoana care va solicita poze. Pentru ca sunt situatii in care agentiile serioase lucreaza cu "materialul clientului". Adica persoana care doreste o astfel de cariera isi face singura un album foto si apoi il imparte pe la diferite agentii in vederea promovarii, dar e important si cui lasi pozele alea, pentru ca risti sa ajungi pe site-uri de escorte....Pozele se dau in baza unui contract foooarte bine intocmit, nu se trimit prin e-mail. Tot in categoria "asa nu" intra si invitatiile de-a participa la diferite evenimente contra unei taxe de participare. Alea de vine o duduie si te invata cum si ce trebuie sa faci sa ajungi vedeta. Pana sa va duceti  si sa bagati bani in buzunarele cuiva, trebuie sa va interesati cine este acel cineva. Cat de avizat este sa deschida gura si sa dea sfaturi in acel domeniu. E cumva reprezentantul unei firme cu o activitate dovedita in domeniu? E cumva cineva cu o cariera "in spate" in acel domeniu? Sau e cumva cineva care vrea sa se imbogateasca pe spinarea voastra? Daca e "bunul samaritean" o face moca, daca nu....atunci trebuie sa fie o persoana care a strans destula experienta invatand (cursuri) sau lucrand in domeniu de ceva vreme, si acum va vinde voua din experienta sa. E normal ca un om care a muncit sa invete ceva, sa isi "vanda" din ponturi sa si altora. E absolut normal, dar acel om trebuie sa aiba o carte de vizita impresionanta ca sa merite banii vostrii.
   In concluzie nu tot ce zboara se si mananca. Nu va incredeti in oricine va promite ca o sa apareti in reviste sau o sa pozati pentru stiu eu ce firme de haine. Ideea e simpla, voi sunteti marfa. Voi va vindeti imaginea, si pentru asta voi trebuie sa fiti platite (bani sau produse). Nu viceversa. Firma are tot interesul sa faca bani de pe urma voastra, dar pentru asta trebuie sa depuna anterior niste diligente. Sunteti un produs pe care trebuie sa il ambaleze frumos in scopul incheierii unei viitoare tranzactii, din care o cota parte trebuie sa va revina. Asa ca: nu veniti voi cu bani de acasa si daca vreti sa ajungeti sa va vindeti (imaginea) sa nu o faceti fara cap! 

PS: aceasta a fost prima parte a vanzatorilor de iluzii, urmeaza Ion "al lui Rebreanu" in varianta moderna....

   

sâmbătă, 1 august 2015

A lesinat mireasa!

A lesinat mireasa!

   Da, a lesinat de foame. Si e pe bune nu e vreo fabula. Inca ma gandesc ce varianta de abordare sa am cu aceasta postare...sa fie haios textul sau grav cum e de fapt in realitate morala? Hmm...lasam literele sa curga, gandurile sa se exprime si vedem la final ce iese.
   Initial am ras cu lacrimi cand am auzit patania, dar ulterior am dezbatut problema mai pe indelete si am ajuns la concluzia ca nu e de ras, e ceva nasol care are o profunzime mai mare decat faptul ca nuntasii au ramas cu o amintire de pomina.
E greseala tipica pe care o face o femeie plinuta sau grasa cu ocazia nuntii. Adica SA SLABEASCA SA INTRE IN ROCHIE !    Hai ca o iei treptat cu un an inainte mai merge, dar sa supui la un regim draconic organismul cu cateva luni inainte de eveniment si sa nu iei in calcul stresul din perioada respectiva, se numeste inconstienta. Cate nu fac asa? Si cate nu se vaita ca le cade parul, ca se rup unghiile, ca le e rau si mai ales cate nu se dubleaza dupa nunta in mod subit? 
    Fata de care scriu azi le-a facut pe toate cele care erau trecute cu "asa nu" intr-o astfel de situatie. Infometat, agitat si in final lesinat. Da' la nunta ta? Cat de aiurea poate sa fie?
   Nu am fost prezenta la eveniment din motive temeinice. Am trimis plicul cu "amenda" si am asteptat impresiile proaspete la domiciliu de la alte doua prietene exact a doua zi. Cu lux de amanunte, poze, filmare si tot tacamul, ca de... asa suntem noi fetele nu ne mai saturam de barfa. Si nu zic barfa in sensul rau al cuvantului, chiar mi-a parut teribil de rau pentru mireasa ca a patit asa ceva si nu am putut sa fiu langa ea sa-i ridic moralul la momentul respectiv. Ne stim de mult si nu putine au fost ocaziile cand a trebuit sa o mobilizez sa-si depasesca spaimele. E o tipa desteapta si nu inteleg cum a putut sa fie atat de neglijenta cu propria persoana din cauza acestei nunti. In trecut a mai avut o criza de genul "trebuie sa slabesc" atunci cand se despartise de barbatul care azi ii este sot. Pana la urma s-a dovedit ca el nu cu kilogramele ei avea o problema, altele au fost cauzele despatirii, chestii pe care le-au rezolvat si s-au impacat. Bine ea tot si-a dorit sa slabeasca la vremea respectiva si s-a apucat de sala, regim si remodelare corporala prin saloane. A slabit cu cap atunci. Nu a tinut mai mult de un an povestea, dar in fine, nu a fost ceva de genul "manac aer si beau apa cu lamaie sa slabesc". El o iubea oricum si cu + si cu - la cantar. Drept dovada dupa ce s-a ingrasat la loc a cerut-o de nevasta. Ne-au anuntat ca urmeaza sa faca nunta in august anul trecut. deci cu aproape un an in urma. Timp suficient zic eu sa aplice aceeasi metoda de slabit care daduse rezultate in urma cu doi ani si ceva. Insa de data asta timpul trecea si ea nu facea nimic. Discutam de restaurant, rochie si alte cele cand ne vedeam, dar ea nu dadea semne ca are vreun gand sa slabeasca. Eram toate patru (eu, ea si celelalte doua prietene) cand ne-a aratat poze cu rochia. Era evident pe un manechin normal si nu plus size. Am crezut initial ca e doar informativa acea poza si ca urmeaza sa isi cumpere marimea care ii trebuia ei. Insa marea problema era ca rochia trebuia comandata din SUA. Degeaba i-am spus noi ca e riscant sa faci o astfel de achizitie chiar si atunci cand esti sigura pe marimi (sistemul din SUA e foarte diferit de cel european) pentru ca este imposibil sa stii cum va arata in realitate acea rochie. S-a ambitionat sa aiba rochia respectiva si nimeni nu i-a putut scoate asta din cap. Cu doua luni inainte de nunta i-a venit comanda. Evident ca rochia nu era ce trebuia. Modelul acelasi dar marimea ioc. Nu comandase ce trebuia si pana i-a venit comanda marimea ce i-ar fi trebuit ei se epuizase. Si ce te faci cand rochia visurilor tale e cu cateva numere mai mica decat iti trebuie tie si esti cu doua luni inainte de nunta? Eu in locul ei o vindeam pe aia si imi luam alta. Daduse extraordinar de putin pe ea. Putea chiar sa o pastreze si sa o vanda dupa nunta, nu era o mare paguba. Isi lua alta de aici, isi facea alta, orice.... dar nu sa te apuci sa slabesti aproape 20kg in doua luni! Este imposibil sa o faci fara sa te imbolnavesti. Cu o saptamana inainte de nunta ma rugam de ea sa ia niste vitamine ca se vaita ca ii e rau de la caldura. Nu de la caldura ii era ei rau, ii era rau de la nemancat!
   Evident ca nu a reusit sa slabeasca cat si-a propus, rochia a trebuit sa fie modificata la croitoreasa si in final totul s-a finalizat cu un lesin de toata frumusetea in biserica. De la oboseala, caldura si lumanarile din biserica si-a pierdut cunostinta in timpul slujbei. S-a panicat toata lumea, popa se grabea ca avea programata alta nunta dupa ei, salvarea nu mai venea si buchetul s-a facut salata. O minunatie! Si dupa toate astea, machiajul ei de 200 euro s-a dus naibii de la lacrimile de crocodil pe care le-a varsat cand si-a revenit. Pana la urma lucrurile s-au mai detensionat la restaurant unde lumea a uitat de incident. N-au uitat babele care am inteles ca aveau o mare dilema daca "a lesinat inainte sau dupa ce le-au pus cununiile?" Pe semne ca e de rau augur sa... inainte... sau dupa...
   Ca va fi o casatorie reusita sau nu, numai destinul stie. Nu cred in "babisme" dar cred cu tarie ca acolo unde nu e cap, e vai de mireasa. Cum a procedat ea nu e ok si din pacate foarte multe fete fac aproape la fel cu slabitul in astfel de ocazii. E de inteles ca euforia evenimentului te poate determina sa apelezi la metode extreme dar pana la urma se merita sa-ti sacrifici sanatatea pentru o rochie? Chiar daca este ACEA rochie? Cand te cere de nevasta te cere asa cum esti cu toate kilogramele la purtator si inelul nu cred ca il da nimeni cu conditia sa slabesti X kilograme pana la nunta. Iar o nunta nu o faci de azi pe maine. Stii cu multe luni inainte ca urmeaza acel eveniment asa ca ai suficient timp sa o iei treptat cu slabitul. Sa o faci in mod sanatos si fara sa ajungi la perfuzii in ziua nuntii.

Sper ca peste ani acest incident nefast sa nu fie dacat o amintire demna de povestit la un pahar de vin cu prietenii. Sa nu aiba dreptate babele carcotase. Sunt convinsa ca peste cateva zile cand vor vedea filmarea se vor amuza cu totii. Pana la urma memoria ne este selectiva si in general alegem sa pastram amintirile frumoase. Toate nuntile sunt cu peripetii si la multe din ele aventurile de acest gen ajung sa fie sarea si piperul. Ca sa ii ridic moralul in ziua nuntii cand am vorbit la telefon cu mireasa i-am adus aminte de o nunta de anul trecut cand la vals mirele a cazut peste mireasa. Deci se poate si mai rau... Azi radem ori de cate ori ne aducem aminte de incidentul respectiv, cu toate ca atunci miresei ii venea sa intre in pamant de rusine. O luna de "meditatii" pentru valsul perfect si la momentul cu pricina au cazut ca bolovanii unul peste celalat.
   In trecut nuntile erau eveneimente frumoase la care oamenii mergeau de drag. Acum sunt majoritatea obligatii atat pentru invitati cat si pentru miri. Unii sa "decarteze" si ceilalti sa epateze. Uitam estenta momentului, care ar trebui sa fie un motiv de voiosie si nu de stres. Mai ales pentru mireasa. Care saraca de ea se transforma in pragul evenimentului in ceea ce americanii numesc "bridezilla". Dorinta de a fi totul perfect ajunge sa trezeasca monstrul adormit din orice femeie cand vine vorba de nunta ei. Nu mai dormi, nu mai mananci, esti nervoasa si te certi cu toata lumea doar sa-ti iasa sera perfecta. Si ghici ce: tot nu va fi perfect pentru ca nu poti satisface toate gusturile. Vor fi guri care vor discuta mancarea, localul, muzica, rochia, servirea....orice. Ideal ar fi ca mirii sa se simta cel mai bine, ca doar despre ei este vorba acolo, insa in realitate ei sunt cei mai stresati participanti la eveniment. Atat de stresati incat se poate lasa chiar cu lesin in fata altarului.






vineri, 15 mai 2015

Cand esti grasa si fara de optiuni...da-i "zum" pe cariera !

Cand esti grasa si fara de optiuni...da-i "zum" pe cariera !

   Azi o sa scriu despre Daniela. Pentru ca merita sa fie cunoscuta de cat mai multa lume povestea ei. Este o poveste care poate apartine oricui. Ea e grasa si se incadreaza si mai bine in peisajul acestui blog, dar poate fi povestea oricarei alte femei slabe.
   Daniela era o fata normala acum n-spe ani. Nici prea prea, nici foarte foarte din toate privintele. Nu slaba, nu grasa, nu frumoasa, nu urata, nu desteapta, nu proasta...S-a maritat din iubire, a facut doi copii tot din iubire, lucra pentru un mare lant de magazine din domeniul retail ca si trepadus care aranjeaza marfa la raft. Nu ca ar fi ceva jenant sa ai un astfel de job, dar citeste mai incolo sa vezi de ce am zis TREPADUS. 
   Au trecut anii, s-a mai dus din tineretea ei, kilogramele s-au adunat, problemele cotidiene la fel, copiii aveau necesitati din ce in ce mai mari, pana si iubirea se fuma pe zi ce trecea. Avea in continuare acelas job, il considera un loc "caldut" si oricum nu avea unde sa se duca in alta parte sau cum sa avanseze din cauza studiilor (lipsa cele superioare). La un momentdat sotul, care lucra tot in vanzari, dar alt domeniu, a inceput sa avanseze. Tipul a inceput ca si vanzator la un dealer auto. Incet si sigur a ajuns director de vanzari pe un anumit segmet. Parca incepuse sa le mearga mai bine acasa. Zic "parca" pentru ca de, schimbi aerul, schimbi si pretentiile. Cum el directoras sa aiba o sotie care aseaza marfa in raft? Era jenant. Si tot jenant era sa se prezinte cu sotia la petrecerile de la servici, la nuntile colegilor etc. Se aflau la nivele diferite si devenise foarte deranjant asta pentru relatia lor. El i-a impus ei la un moment sa stea acasa. Sa aiba grija de copii, sa faca mancare, curat si sa renunte la job. Nu i-a spus asta din dorinta de a o proteja, ci pur si simplu sa nu-i mai fie lui jena cu ocupatia ei. 
   Daniela toata viata ei de pana atunci a trait sub umbra barbatilor. Mai intai tatal, apoi barbatul. Mentalitatea era ca femeia este din facere inferioara barbatului, caruia trebuie sa-i multumeasca ca a luat-o drept soata, caruia trebuie sa-i faca toate poftele si sa nu care cumva sa se vaite. Si daca ii trecea prin cap a se vaita sa nu uite ca este " grasa ca vaca" sau "sa nu mai faci tu de capul tau, ca faci prost". Puteti spune ceva de genul "proasta ea ca accepta". Da, dar sa nu emitem judecati fara sa analizam la rece situatia. Pe un om daca il indoctrinezi de mic cu unele chestii, va crede toata viata in ele. Ea a fost crescuta si educata ca viitoare nevasta si mama. Nu a avut cine sa-i indrepte pasii spre o cariera sau sa-i deschida apetitul spre realizari marete in viata. Provenea dintr-o famile modesta si s-a maritat cu primul cu care s-a si cuplat.
   Acasa ca acasa. Piata, mancare, lectii cu aia mici, curatenie si nevasta. Cam asta facea. Pana intr-o zi cand i-a spus sotului ca vrea si ea sa-si continuie studiile. Un om normal la cap ar fi incurajat o astfel de decizie. Numai ca el a incurajat-o sa se ocupe mai bine de cratita si eventual sa merga la alergat daca vrea sa faca ceva mai bun cu viata ei. Sa aiba grija mai bine de educatia copiilor, ca timpul ei pentru studii a trecut. Si daca tot vorbim de trecut, Daniela realizase ca si iubirea dintre ei a trecut de tot. Aparuse si amanta in peisaj. Ce slabit, ce aranjat, ce zambete si alte incercari de a-si recuceri sotul? Nimic nu dadea niciun rezultat. Era expirata si gata! Trebuia sa-i fie recunoscatoare ca nu o lasa. Si asta oricum o facea doar de dragul copiilor. Dar certurile se inteteau, noptile lipsa de acasa la fel, si divortul a dvenit iminent.
   32 de ani, doi copii in scoala primara, o garsoniera si pensie alimentara. Cu asta s-a ales in urma divortului. In rest niciun ajutor. De nicaieri. Culmea ca pana si parintii ei tot pe ea o condamnau. Mai ales mama ei ii scotea ochii ca e grasa si neingrijita. ca nu s-a preocupat mai mult de necesitatile barbatului si ca de aia a parasit-o. Dar ce ar fi putut sa faca mai mult cand el ajunsese sa o certe daca se ducea sa-si faca pedichiura? Orice cheltuiala pentru ea, o facea pe ascuns. Idiotul o voia altfel, dar nu-i dadea bani sa se aranjeze. Ii reprosa ca nu are studii pentru a-i face rost de un servici mai bun, dar nu o lasa sa mearga la scoala...Cat suferise femeia asta pana atunci si cat mai avea de suferit de atunci in colo. Singurul ei noroc au fost copiii. Care au iubit-o si ajutat-o sa treaca peste toate cu speranta. 
  Dupa un an de la divort, era iar trepadus la raft. Numai ca acum era un trepadus cu planuri. Incepuse facultatea la fara frecventa.
  Dupa doi ani de la divort era manager de raion si avea 20 de kilograme in minus.
  Dupa patru termina facultatea, se inscrise la master, facuse toate cursurile sugerate de HR-ul firmei si era director adjunct de vanzari.
  Azi este director de dezvoltare in cadrul aceleiasi firme, DAR pe S-E Europei. Calatoreste mult si este recasatorita cu un om care o adora. Isi permite sa puna degetul pe harta cu ochii inchisi pentru a-si alege o destinatie de concediu, dar este un om extrem de modest ca si caracter. Copiii sunt mari, baiatul termina anul acesta liceul si fata a intrat la facultate in Anglia.  Daniela e tot grasuta dar extrem de placuta si nu indrazneste nimeni sa-i mai spuna "grasa ca vaca".  Poti sta ore in sir sa o asculti fara sa te plictisesti pentru ca are o poveste de viata incredibila. Are cate un sfat sau o vorba buna pentru oricine. Ii place sa ii ajute pe altii sa-si depasesca conditia si nu conteneste sa repete ca pe ea scoala a readus-o la viata.
   Cat despre "ex-ul" ei pot sa va spun ca acum este somer, isi cauta de munca. Criza financiara care tocmai a trecut peste tara asta i-a afectat si lui cariera. I-a afectat si casnicia (cea de-a doua) pentru ca obrazul finut cu cheltuiala se tine si amanta devenita sotie e o achizitie scumpa si greu de intretinut. La fel ca si masinile pe care le vindea. A incercat el sa-si faca o afacere dar nu i-a reusit. Singurul lucru care i-a reusit a fost acela sa ramana la fel de marlan ca si in trecut. La ultima lui intalnire cu Daniela i-a spus ranjind cand a vazut-o coborand dintr-o masina din aia scumpa pe care nu de mult el o vindea "ce te-ai ajuns Dano...ce-ti mai merge...te-am luat un trepadus de supermarket si acum umblii cu mertanul. "




  
    
   

sâmbătă, 14 martie 2015

Unele dive urasc grasii. E dreptul lor...de DIVE!

Unele dive urasc grasii. E dreptul lor...de DIVE!

   Ca tocmai am scris zilele trecute despre o persoana umilita in spatiul virtual datorita kilogramelor, am ajuns sa vad aseara cum o fata de 14-15 ani este umilita la tv, intr-o emisiune cu audiente enorme, de catre o "mare diva" fata de care pana ieri nutream un fel de admiratie....
   Urat, foarte urat duduia DIVA !!!Cum se face ca o persoana care in urma cu doua zile s-a isterizat ca i-au fost publicate intr-un articol niste poze in care nu arata prea bine (asa zicea ea) umileste in mod public o tanara PUTIN mai plinuta. Cum sa vorbesti asa de grasi??? CUM?  Ma gandesc la faptul ca oamenii care apar la tv, numiti "vedete", sunt de multe ori si formatori de opinie. Ori in cazul acestei emisiuni sa ii spui unei copile in pragul pubertatii ca etse grasa si apoi sa continui discutia pe tema aceasta, vorbind extrem de urat la adresa acestor persoane, mi se pare execrabil. Esti gras? Sa nu cumva sa indraznesti sa DANSEZI sau sa faci GIMNASTICA !!! Ai inteles? DANSUL, GIMNASTICA NU SUNT PENTRU GRASI !!! Asa zice diva.
 Unde este toleranta, bunul-simt, rafinamentul unei doamne, exemplul pozitiv pe care il transmitem telespectatorilor ? Va spun eu unde ....  La cealalta participanta a emisiunii in calitate de jurat! Aceasta a spus ca este un concurs de talente, si ea jurizeaza talentul (pe care fetele acelea l-au avut din plin, dovada fiind decizia majoritara a juriului de a le trimite in etapa urmatoare) nu aspectul, pentru ca nu este un concurs profesionist de gimnastica sau dans. 
  Sper din suflet ca multi oameni si isi manifeste dezgustul fata de cele intamplate, sa nu stam muti in asemenea situatii, sa nu lasam astfel de personaje sa ne formeze opiniile si mai presus de toate sa invatam sa fim toleranti.Cred cu tarie ca inainte sa judeci un om care este gras, ar trebui sa te intrebi daca nu cumva sufera de o boala. Si dupa aceea sa emiti judecati de opinie doar in situatia in care asta se impune. Ne luam de homosexuali, lesbiene, grasi si uitam sa vedem gunoiul din curtea noastra.
   Nu toti au bani sa fie slabi ! Sa manace divele cartofi prajiti, paine, orez si fasole ca doar asta isi permit unii oameni. Sa renunte la sex pentru bani si sa nu mai aiba finante pentru operatii estetice si saloane. Sa se imbolnaveasca si sa faca tratament cu hormoni sau alte pastile. Sa merga la munca si sa isi creasca plozii fara bone filipineze si atunci sa vedem daca divele mai sunt la fel de dive. 
  Unii au noroc in viata, altii muncesc foarte mult sa il obtina, dar oricat de sus ai ajuns, niciodata nu este frumos sa umilesti pe nimeni care este sub nivelul tau, oricare ar fi nivelul tau. Si daca totusi firea ta iti dicteaza sa arunci cu venin, sa o faci cu o persoana care este la acelasi nivel cu tine sau de ce nu... mai superior....Asta numai daca te tine.

Sa fim toleranti !



marți, 10 martie 2015

Dancing Man

Dancing Man 

   La inceput am simtit un dezgust total fata de o anumita situatie pe care o voi descrie azi. Acum nutresc un sentiment fooooarte placut. Nu stiu cati dintre voi ati auzit, citit despre "nebunia" virtuala in legatura cu "dancingman". Pentru cei care nu stiu despre ce e vorba, o sa va descriu pe scurt fenomenul.
   Un barbat gras (si nu consider ca jignesc pe nimeni cand ma exprim asa, pentru ca a fi gras nu trebuie sa fie o rusine !!!) era la o petrecere undeva in Londra. Niste mizerii de oameni s-au distrat pe seama lui datorita faptului ca tipul gras dansa. Mai precis l-au tras in poza si au publicat pozele pe internet, cu titlul "l-am vazut pe SPECIMENUL asta saptamana trecuta incercand sa danseze. a incetat cand ne-a vazut pe noi razand" de el evident....Se vede clar in poze cum initial grasutul se simtea bine, iar ulterior s-a rusinat.

  Intamplator o fata din Los Angeles a vazut postarea cu pricina si s-a gandit sa ia atitudine, considerand postarea execrabila. Prin urmare a inceput sa il caute in spatiul virtual pe tipul din poza, numindu-l Dancing Man, pentru a-i organiza o super petrecere in L.A. cu vreo 200 de tipe care sa-l faca sa se simta bine si sa spele rusinea creata de individul care l-a umilit pentru faptul ca dansa. Gestul ei a fost atat de apreciat de alte si alte persoane, incat foarte multi s-au unit in aceasta campanie de cautare si dorinta de ajutare in vederea organizarii petrecerii. Incetul cu incetul fenomenul a devenit viral, toata lumea il cauta pe Dancing Man. DAR omul era de negasit. 
   Cum frumosul este rasplatit tot cu frumos, celebritati din domeniul industriei muzicale si-au facut cunoscuta intentia de a participa la aceasta petrecere. Celebrul DJ Moby a spus ca va asigura gratis muzica pentru eveniment, cantaretul si producatorul Pharrell Williams si-a anuntat suportul, detinatorii stadionului LA Memorial Coliseum s-au oferit sa gazduiasca petrecerea, s-au strans peste 2000 de femei care vor sa dansezi cu&pentru Dancing Man, iar din donatii pana astazi s-au strans peste 30.000 $. 

   Intre timp omul a fost gasit prin intermediul retelelor de socializare, a ramas uimit si recunoscator pentru toate gandurile bune indreptate spre el si urmeaza sa mearga in L.A. pentru a participa la petrecerea vietii lui.
    Astept cu nerabdare sa se intample respectiva petrecere. Sper sa vad asta la stiri si sa fie indelung mediatizat acest caz. Mi s-a parut mizerabil ce a facut individul acela care a incercat sa isi bata joc de un om gras care dansa, mai mizerabil ca a reusit sa il faca sa se simta prost pentru faptul ca se simtea bine. In acelasi timp ma bucur nespus pentru initiativa Cassandrei (asa o cheama pe fata care a initiat aceasta campanie) pentru faptul ca multe persoane au fost dornice sa o ajute, pentru faptul ca televiziunile, ziarele au preluat stirea si ne tin la curent cu evolutia cazului, pentru faptul ca o magarie se transforma intr-o petrecere, pentru ca....pentru ca...PENTRU CA LUMEA A LUAT ATITUDINE IN ACEST CAZ SI ASTA POATE FI UN BUN EXEMPLU cum o mitocanie se poate transforma cu ajutorul bunatatii oamenilor in ceva foarte frumos.  


                                            MORALA: fa o fapta buna si altii te vor urma !



Povestea detaliata o gasiti aici 

duminică, 8 februarie 2015

Singurul remediu PE BUNE impotriva celulitei

Singurul remediu PE BUNE impotriva celulitei

        Nu am mai scris de o gramada de timp.....aproape ca se face anul si eu nu am mai postat nimic. Idei asternute pe hartie sunt o gramada, dar sa si apuc sa le creionez cu subiect si predicat nu am avut cand. Acum am ceva super important de comunicat si am zis ca daca nu scriu despre asta azi, cine stie cand imi mai aduc aminte. 
         Azi trebuie sa va spun de un aparat minune pe care l-am testat personal si pe care il recomand cu cea mai mare incredere. Este vorba de LPG CELLU M6. Asa se numeste inamicul nr.1 impotriva hidoseniei ce se numeste celulita.
In primul rand trebuie sa va spun ca sunt un fel de Toma Necredinciosul si pana nu ma conving eu ca ceva este sau ne este asa cum "se zice" nu cred nimc. Reclame mincinoase sunt la toate, realitatea denaturata o intalnesti peste tot, oameni cu masti gasesti la tot pasul, asa ca eu ma incred in judecata si simturile mele.
        Lupta asta cu "celuloza", pentru ca asa ii zic eu, o port de ani de zile. Am o predispozitie catre asa ceva de cand eram chiar foarte schiloda in adolescenta. Acum adult fiind, stand non-stop la birou, parca iubirea ei fata de mine a devenit si mai intensa. Degeaba in decursul anilor am facut aproape orice pentru a scapa de ea, ea nu si nu, tot lipitoare pe mine. Tot ce a existat pe piata ca si tratament am incecat. De la babesti la produse cumparate din farmacie, masaje etc. Unele poate au dat slabe rezultate pe moment, dar ceva concret si foarte vizibil nu am observat niciodata. Ba mint! Am observat vanataile de pe mine dupa masajul anticelulitic....
     Creme, lotiuni, masaj, ultrasunete, termocuverta, sala, impachetari in folie alimentara (am facut si asa ceva) dupa ce m-am dat cu o crema pe baza de ardei iute si alte tampenii. Nu mai mancam din aia sau din ailalta ca favorizeaza celuloza, sala, alergat si cate alte tentative esuate. Toate minciuni, toate in zadar. Si cand zic minciuni ma refer la creme scumpe care promit marea cu sarea. Ce sa faca o crema aplicata pe piele, cand eu am sub piele la cativa centimetrii buni pungutele de grasime? Sa te dai de 2-3 ori cu ea, sa o lasi sa intre bine in piele....parca toata ziua buna-ziua nu ai avea alta treaba decat sa te dai cu maclavait pe tine si sa iti murdaresti hainele. 
       Dar gata cu stresul asta de cand am descoperit aparatul acesta. Mi-a povestit o prietena care il folosea de ceva vreme. Evident nu am crezut ca poate sa fie asta mai presus de toate celelalte incercari ale mele de a avea fesele si coapsele la fel ca fetele din reviste. Adica cum vine asta? Ma da cu aspiratorul pe celulita si ea dispare??? Hahaha ce gluma buna! Prietena mea avea rezultate vizibile, dar eu tot nu si nu....poate dieta, poate aia, poate ailalta....sau poate pur si simplu unele din noi suntem menite sa traim cu asa ceva pe noi ca si accesoriu. In fine m-am documentat si am pornit la testat. Am zis ca o sedinta, doua nu au cum sa-mi strice decat la buzunar in cel mai rau caz, asa cum au facut-o toate celelalte incercari.
         Acum ce inseamna (in mare) acest Cellu M6 , ce si cum face el o sa va spun aici. Mai multe detalii gasiti pe google. Nu vreau sa intru in date tehnice. Vorbesc liber ca si cum as povesti unei prietene. Este un aparat care functioneaza pe baza de vacuum, la fel ca aspiratorul. Atat ca are in loc de peria de la aspirator niste role care actioneaza asupra stratului de piele in adancime, reusind sa prinda stratul de celulita si sa il sfarme. Si cand zic sfarme, nu exegerez cu nimic. Pur si simplu auzi in primele sedinte cum pocneste celulita. Exact ca foile de ambalaj pentru protectia obiectelor fragile, alea cu bilute de ne plac tuturor sa le spargem, exact asa se aude celulita cum paraie. NU E SF ce zic eu acum. Testat pe pielea mea, pe celulita mea !!! Se foloseste un costum special (de balerina ii zic eu) care ajuta la aderarea aparatului pe piele. Are diferite trepte de intensitate, in functie de gradul celulitei si a vaselor de sange care pot fi sau nu la suprafata pielii. Este foarte puternic si la treapta 8 de viteza, persoana care manevreaza aparatul are mare dificultate in miscarea lui, deoarece e nevoie de forta considerabila pentru manevrele respective. 
        Cum arata si ce face vedeti in pozele din aceasta postare. Ba face chiar mai bine decat in poze, unde nu pot include si masajul aferent operatiunii.
     Unde il gasiti? Prin saloanele de cosmetica, remodelare corporala sau in particular la cine a investit in asa ceva. Cat costa? In primul rand nu faci nimic cu o sedinta sau doua. Rezultatele se vad dupa 5-6 sedinte. Sunt abonamente cu mai multe sedinte in general. Eu recomand minim 10 de 2-3 ori pe saptamana in prima instanta, ulterior in functie de nivelul celulitei se poate ajunge la sedinte de intretinere care pot fi una pe saptamana sau la 2 saptamani, ori se merge in continuare cu abonament regulat. Inconvenientul este pretul. O sedinta poate fi intre 50 si 100 de RON. Depinde unde te duci. Eu am inceput cu saloane de lux si am ajuns la o garsoniera unde cineva a cumparat un astfel de aparat strict pentru asta, iar pretul este mult mai mic decat la orice salon. Costumul de balerina se cumpara sau inchiriaza. Mai costa si ala 100 cred....sau 5/10 lei pe sedinta.
      Am inteles ca a aparut un alt fel de aparat, mai nou si mai performant ca asta, dar este OZN pentru mine, nu l-am vazut, testat, deci nu ma pronunt. Acesta il recomand oricui, cu toata increderea, pentru ca l-am testat. Este prima data in viata mea cand sunt multumita ca am scapat de celulita si este singurul remediu PE BUNE impotriva ei. Nu stiu altele cum sunt si daca ele au scapat doar cu sala, masaj sau creme, dar la mine astea nu au dat niciun rezultat, am cheltuit o gramada de bani aiurea si nu credeam vreodata ca aceasta problema (pentru ca slab/normal fiind si avand celulita la stadiul dureros inseamna ca deja vorbim de o afectiune) o voi mai putea rezolva vreodata. Daca se gaseste careva sa zica ca trebuia sa merg la un medic, sa stea linistit/a ca am fost. Raspunsul a fost mereu acelasi: masaj, miscare, creme, nu mai manca aia/ailalta si nu mai sta asa mult pe scaun. Timpul, finantele si viata nu-mi permit sa nu stau la birou, sa ma plimb non-stop prin saloane la tratamente sau sa merg la sala zilnic. Ce am facut pana sa descopar acest aparat a fost arhisuficient si ineficient. 
      Nu dau detalii referitor la date tehnice, unde gasiti aparatul sau alte chestii care ar putea lasa impresia ca fac reclama mascata cuiva. Cine doreste sa caute in spatiul virtual date suplimentare.