joi, 17 noiembrie 2016

Fotomodel xxl (plus size) cu propria papusa Barbie


 Fotomodel xxl (plus size) cu propria papusa Barbie


 In cazul in care nu stiati, celebrele papusi Barbie au suferit in ultima vreme ceva modificari. In sensul ca au ajuns sa arate mai normale. Nu mai sunt toate modelele pe calapodul 90/60/90. Cei care le fabrica au luat INTELEAPTA decizie de a scoate papusi care sa fie cat mai apropiate de realitate, sa iasa din sablonul idiot care il aveau in trecut si sa se adapteze realitatii. Nu stiu daca au facut-o la presiunea mediatica sau pur si simplu le-a venit mintea la cap, dar initiativa lor este una demna de apreciat. Asa fetitele nu vor mai creste cu falsa impresie ca idealul feminin este sa arati precum acea papusa. Aleluia! 
 Nu suportam vechea papusa, sugera ceea ce vedem azi peste tot drept exemple demne de admirat: slaba, siliconata, botoxata, superfardata, cu extensii si eventual o coasta scoasa pentru un plus de suplete. E drept, unele astfel de fete sunt frumoase rau, dar ce ne facem cu cele care sunt normale??? Alea de nu au 1 m numai craci, care au 50+ de kg si nu stau toata ziua prin saloane si sali de fitness? Le spunem ca nu sunt ok? Standardul este asa, gen Barbie. Nu te incadrezi, treci pe la reconditionare sau stai cu nasul in pamant, pentru ca esti grasa, urata, si mancacioasa. Sa-ti fie rusine ca esti normala, pardon banala!
 Bine ca lucrurile se mai si schimba. Cum spun mereu, incet si sigur. Apare un segment de moda pentru persoanele grase, lumea devine mai toleranta, mancarurile care ne distrug sanatatea pierd usor teren in detrimentul celor mai sanatoase, revistele mai promoveaza manechine plus size si...ce sa vezi, apar papusi Barbie ceva mai rubensiene.
 De data asta prin America este un val de wow pentru ca tocmai s-a lansat o papusa Barbie pentru modelul plus size Ashley Graham. Adica s-a facut o papusa care ii este dedicata modelului si in procesul de creatie s-a tinut cont de corpul acesteia. Ashley a cerut in mod expres ca papusa sa aiba celulita (aceasta cerinta/efect nu s-a putut indeplini) si sa aiba coapsele apropiate, pentru ca ea asa este in realitate. Papusa vine la pachet cu un set de lenjerie intima in miniatura, copie fidela a lenjeriei creata in realitate de celebrul model. Mai multe vedeti aici.
 Pentru cei care nu stiu cine este Ashley Graham pot sa va spun atat, este cel mai celebru fotomodel/manechin plus size din lume. Anul trecut a pozat in celebra revista Sports Illustrated, care pentru prima data a folosit la o sedinta foto si un alt tip de model decat celebrele manechine slabe. Si atunci, la fel ca si acum reactia generala a fost una de wow. Hai ca se poate!

luni, 12 septembrie 2016

Mancarea pe Facebook. Asa nu!

Mancarea pe Facebook. Asa nu!

  In aplicatia Facebook sunt unele reguli nescrise (cele scrise sunt prin setari) care tin de bun simt . La toate regulile scrise si nescrise ar trebui sa fie inca una in mod special pentru persoanele plinute legata de mancare. Ajungem la asta ceva mai incolo.
  La modul general vorbind, din punctul meu de vedere nu ar trebui puse poze cu mancare decat in anumite situatii, strict limitative si preponderent doar de catre anumite categorii de persoane. Adica: bucatarii, vedetele, cei care lucreaza in orice domeniu care are legatura cu mancarea, cei care promoveaza afaceri sau au o pasiune pentru gatit/cofetarit, si persoanele „no name” care s-au trezit in fata ochilor cu un OZN-eu comestibil. Daca nu esti in vreuna din situatiile de mai sus, te rog eu frumos sa nu pui poze cu farfuria de la carciuma, cu gratarul de sambata, cu prajitura bunicii, masa de Craciun sau desertul „home made”. Daca nu te poti abtine...macar sa o faci cat poti de rar. Motivul este unul foarte simplu, la care multi nu se gandesc. Sau daca se gandesc si o fac intentionat, doar asa sa moara „heiterii”, dand dovada de proasta crestere si lipsa de bun simt. Sunt multe, foarte multe persoane care abia se ajung cu banii de la o luna la alta. Alte persoane sunt bolnave. Faptul ca tu pui poze cu macare sau dulciuri si acele poze pot fi vazute de oameni mai putin norocosi decat tine, care poate nu isi permit ceea ce iti permiti tu, care mananca cartofi non stop din cauza saraciei, care nu au voie sa manace decat fara sare, fara dulciuri etc, nu te face pe tine mai „smeker/a” decat in mintea ta si a celor ca tine. In realitate, asta este o dovada de proasta crestere. Parintii nostri ne-au invatat sa nu ne laudam cu ce avem la alti copii. Ca nu e frumos, ca poate altii nu au ce avem noi, ca pentru altii soarta poate este cruda, fara a avea ei nicio vina. E drept ca dorinta noastra este de a ne lauda, ne place sa ne dam mari de cele mai multe ori cu ce avem, ce am realizat, ce intreprindem. Nu degeaba se spune ca modestia este atributul marilor caractere. Nu toti suntem capabili de ea...Pe bune, cred ca este imposibil ca in lista oricui de prieteni sa nu existe si persoane amarate, lovite de soarta. Care poate de sarbatori abia au ce pune pe masa. Sau care cu greu pot pune un pachetel copilului la scoala. Poti sa spui ca nu e vina ta, ca de ce ti-ar pasa, ca aia e, legea junglei, bla bla. Da, ai dreptate! Dar asta ma face pe mine sa te cred o persoana prost crescuta. Si e strict parerea mea. Nu e nevoie sa ti cont de ea.
Daca de parerea mea nu-ti pasa, poate de parerea mai multor persoane vei tine cont. Asta daca ai ceva kilograme in plus si faci ce ziceam eu mai sus ca mi se pare a fi ok. Iti voi spune eu ceea ce prietenii tai de pe facebook, care iti dau like-uri, nu iti vor spune niciodata in fata. Toate persoanele grase care pun poze cu mancare pe facebook sunt catalogate drept Haplea. Esti gras/grasa pentru ca iti place mancarea si nu te sfiesti sa o arati. Poate tu esti la regim si prajitura pe care tocmai ai postat-o este un desert pentru copil, nu conteaza, tot chestii de genul „ce-ti mai place shaorma” vor fi mereu in mintea celorlati. 
Am auzit atat de multe comentarii of line pe marginea pozelor cu mancare distribuite de persoanele supraponderale incat de fiecare data cand vad o poza cu mancare pusa de cineva din lista mea, imi vine sa ii scriu sa o stearga. 
Am o prietena care face dulciuri bune rau, din pasiune. Nu consuma pentru ca are diabet, le face pentru cei din casa si ocazional pune poze pe facebook. Mi s-a intamplat sa fiu intr-un cerc de amici comuni si sa se ajunga la comentarii rautacioase datorita faptului ca a pus o poza cu eclere. Fata nu era evident prezenta si vorbe de genul „ dupa ce ca este ditamai vaca mai pune si poze din astea...e mancacioasa mah, la sala de mese e de ea, nu la sala de fitness...cred ca da gata o cutie de inghetata pe nerasuflate” . Evident ca nu am putut sa tac si i-am luat apararea, dar daca nu eram eu sa deschid gura si lumea nu ar fi aflat de afectiunea ei, impresia generala era evident una eronata. Sau o poza de la un gratar pusa zilele trecute de un amic, care recunoaste ca ii place mancarea buna asortata cu o bautura la rece, a fost comentata de trei foarte buni prieteni (asa crede el) ai lui la o terasa ceva de genul „ cata puroiul de burta are si tot mai baga in el”.
 Evident ca pozele primesc (ceea ce si urmareste persoana care le-a publicat) apreciere in modul virtual, dar in realitate lumea judeca. Uneori drept, alteori stramb. Dar statistic am impresia ca parerea celor care vad poze cu mancare/dulciuri publicate sau distribuite de cei grasi, este una proasta si critica. Ceva de genul: Te inteleg ca iti place mancarea, se vede pe tine, dar arati naspa si asta cu haleala pe care o publici nu face altceva decat sa-mi intareasca mie convingerea ca esti o persoana nesimtita. Adica nu te simti sa slabesti naibii, in loc sa bagi crapelnita in tine?
Poate tu mergi la sala, te infometezi, sau sanatatea ta este precara si asta iti cauzeaza  surplusul de kilograme, nu conteaza realitatea ta. Important este sa intelegi ca lumea mereu te va judeca. Si nu pozitiv, de cele mai multe ori negativ. Fie ca esti sau nu Haplea, ca iti pasa sau nu de parerea lumii, ca ai poate o pasiune culinara, eu te rog sa te gandesti de doua ori inainte sa pui in viitor poze cu mancare. Motivele sunt cele mai sus enuntate. Nu trebuie sa-mi asculti vorbele, este strict parerea mea, generata de reactiile oamenilor care stiu ca te judeca. De multe ori pe nedrept....





sâmbătă, 9 iulie 2016

Vanzatorii de iluzii II - ION

Vanzatorii de iluzii II - ION


  De la inceput este necesara o mentiune referitoare la continutul textului. S-ar putea sa deranjeze! Pe multe si pe multi. Intentionez sa vorbesc despre un fenomen real, pe care multi dintre noi l-am sesizat la un moment dat, fie personal, fie am auzit de un astfel de caz in familie sau la prieteni. Daca l-ai trait sau il traiesti personal te rog sa nu te superi pentru sinceritatea mea. Adevarul uneori este dureros...
   De ce Ion? Pentru ca Rebreanu a redat un fenomen care dateaza din mosi stramosi. Tot aud preponderent din gura masculilor ca „majoritatea femeilor sunt curve, umbla doar dupa interes”. Dar oare barbatii cum sunt? Majoritatea? Barbatii nu sunt curve, pentru ca asta in limbaj de cartier inseamna cu totul si cu totul altceva, dar se „prostitueaza” si ei ocazional pentru ceva avere. Eu le spun vanatori de avere, vanzatori de iluzii sau cel mai frecvent ii numesc Ioni ai lu’ Rebreanu. Si din pacate e pamantul plin de astfel de specimene. Si de Ane, evident. Asa cum cea mai veche meserie din lume se spune ca este prostitutia, tot asa de veche este si alianta matrimoniala dintre doua persoane bazata pe interes. Tatii de fete se chinuiau din greu sa stranga zeste pentru ele, ca sa fie partide bune la maritis. Nu conta in general ca era sluta, proasta sau stearpa, importanta era zestrea. Majoritatea casatoriilor erau din interes si majoritatea cuplurilor erau nefericite. Era un fel de cerc vicios in care amantlacurile erau la ordinea zile si iubirea adevarata o regaseai doar in 25% din cazuri sau in carti. In zilele noastre procentele s-au schimbat considerabil, dar chestia asta cu iubirea pentru interes a ramas valabila. Nu numai femeile isi vand corpul pentru bani, nu numai ele se prostitueaza, asta o fac si barbatii. Si o fac chiar foarte bine unii dintre ei. Daca o femeie se afla intr-o relatie din interes, e considerata panarama, dar cand un barbat se afla intr-o astfel de relatie avem tendinta de a intoarce capul si a ne face ca nu observam. Sau daca observam o facem spunand bravo lui, a pus-o, nu conteaza ca n-o iubeste, poate sa-si ia cate amante vrea el sa iubeasca...
  Daca in trecut fetele nu aveau prea multe de spus in privinta alegerii partenerului, ca nu toate erau Elisabeta a Angliei, in prezent lucrurile s-au schimbat enorm si totusi sunt nenumarate cazuri de femei care stau langa un barbat care nu le iubeste pe ele, ci le iubeste averea. Si ele fie se considera asa norocoase ca le-a pus D-zeu mana in cap si le-a dat un barbat frumos, destept care le adora, fie se complac intr-o relatie in care marea lor multumire este ca macar nu ma bate, vine merau acasa si eu sunt sotia/prietena lui.
  Cum barbatul are in gene sa fie un vanator, este indreptatit sa mearga la vanatoare. Numai ca vanatorii se incadreaza si ei pe categorii. Aia de sunt cei mai buni vaneaza in alta liga. Sunt genul acela de masculi care isi cunosc valoarea si isi cauta prada pe masura puterilor lor. Pentru ca pentru adevaratii barbati vanatul este un sport, o arta, e adrenalina, tine de testosteron. Acestia nu sunt Ioni. Ion este vanatorul mediocru care face pe el de frica in padure, pentru care vanatoarea tine de supravietuire si care este perfect constient ca fata in fata cu o tigroaica nu are nicio sansa. Ion se multumeste sa vaneze caprioare si rate. E mai simplu pentru ca ele sunt o prada usoara care ii asigura cu siguranta necesarul de haleala de care are nevoie pentru a dormi linistit.
   Dar... ce ar fi Ion fara Ana? Pai sa-ti spun eu. Nu ar fi nimic si nimeni. Pentru ca fiecare Ion are nevoie de o Ana care sa aiba suficenti bani pentru a-i asigura lui traiul frumos si usor pe care il viseaza. Fie ca banii vin direct de la ea sau de la familia ei, pentru Ion nu conteaza. Important este sa o faca pe Ana sa-l iubeasca nebuneste si apoi sa se desfrute cu avantajele prazii, evident usor obtinuta. Ion si Ana sunt doua tipologii total diferite. Pe cand el este un tip care arata bine, care merge la sala, in cluburi, e atent la cum se imbraca dar sta in chirie sau cu parintii. Are sau nu are un loc de munca, nu a citit mai mult de manualele scolare (daca le-a citit si pe alea) se invarte intr-un anturaj de tipi la fel de cool ca si el, viseza la o masina bengoasa si semneaza condica pe la terase. Ana in schimb e de doua feluri. Fie e fata care a invatat bine, si-a cladit o cariera, e independenta dar singura pentru ca nu are lipici la barbati fiind insipida, incolora si inodora pentru majoritatea sexului masculin. Fie este o tipa grasa plina de bani de la mami si/sau tati, care freaca menta toata ziua pe la un birou unde a plantat-o familia. Sau in cel mai rau caz (asa imi pare mie) Ana este o tipa frumoasa, cu o cariera stralucita, desteapta si placuta DAR e „fata batrana”. A ajuns la varsta la care nu mai are pe cine alege si trebuie sa se multumesca cu ultimul tren care sa o duca in orice gara unde ar putea face un copil. In oricare din cazuri, Ana are bani! Bani, care ii pot asigura lui Ion traiul mult visat. Cel mai frecvent o intalnim pe Ana grasa sau uratica. Este cea mai usoara prada. Pentru ca ea este cea mai disperata sa o iubesca si pe ea un barbat. Si cand il intalneste pe Ion, i se pare Zeus din Olimp.
   De cate ori nu ai vazut cate un tip frumos de ar intoarce si babele capul dupa el, si cand te uiti la insotitoarea lui ramai masca. Fie e grasa, fie urata sau o babaciune. Ce iti vine in cap? Sta cu ea pentru bani! Cu siguranta 25% sunt cazuri in care cei doi se iubesc sincer si pentru el nu conteaza decat sufletul....Dar in 75% din situatii pentru el nu conteaza decat banii. Ai ei, evident! Si ea, in naivitatea ei, crede ca o iubeste, sau mai grav, se minte singura ca o iubeste. Alea de nu le pasa ca stau cu ele decat pentru bani si se complac intr-o astfel de situatie sunt toantele care nici nu trebuie mentionate. Dar Anele alea bune si naive saracele de ele sunt demne de mila, compasiune si au nevoie sa li se deschida ochii. Sa inteleaga ca viata in doi nu inseamna doar sex contra bani. Ca omul de langa ele ar trebui sa fie unul care sa le pretuiasca pentru tot ce reprezinta ele si nu pentru avantajele materiale care le poate obtine dupa urma lor. Ca degeaba stau cu Fat Frumos si se falesc cu mandretea lor de barbat, cand de fapt nu este numai mandretea lor. Si ca banii lor se duc si in intretinerea amantelor, distractiile cu baietii si alte chestii menite sa-i satisfaca lui poftele, ca de exemplu o masina scumpa. Ca nu e normal sa-ti spuna da iubita si-n secunda doi sa saliveze la bunaciunea care trece pe langa el. Toate vacantele in tari exotice, toate toalele de firma pe care i le cumpara, sau le cumpara el pe banii ei, casoaia si masina, nu tin loc de iubire. Si faptul ca presteaza in pat nu inseamna ca face dragoste, face sex si isi indeplineste atributiile de mascul, ceea ce este o mica mare diferenta intre iubire si necesitate.
   Mereu cele mai vulnerabile femei au fost cele care tanjesc dupa afectiune, vorbe frumoase, apreciere si atentie. Fetele plinute probabil duc lipsa de asemenea lucruri din plin. Nu toate, dar majoritatea se confrunta cu aceste lipsuri. Asta face din ele cea mai usoara prada pentru un barbat care are scopuri nu tocmai bine intentionate. Fie bani, fie sex, fie un acoperis deasupra capului. Cea mai  mare greseala pe care o putem face in viata este sa ne complacem intr-o relatie in care nu ne simtim fericiti si in care incercam sa mimam fericirea. Viata e scurta, trece pe langa noi fara sa ne dam seama si este pacat sa o irosim in nefericire. Ca femeie nu ai nevoie de Fat Frumos. Se zice ca barbatul poate sa fie putin mai frumos ca Dracu’ daca are alte calitati care sa compenseze aspectul fizic. Asa cum o femeie grasa doreste sa fie iubita nu pentru cum arata, ci pentru ceea ce reprezinta ea ca persoana (care de cele mai multe ori este extraordinara), asa si barbatii pot fi iubiti in ciuda aspectului fizic. Fat Frumos poate sa stea un an, doi, zece...dar probabil la un moment se va sui pe calul lui (platit de tine) si va da fuga la Ileana Cosanzeana care il asteapta si cu care ducea o viata dubla de ceva vreme. Evident...pe banii tai!

                

luni, 22 februarie 2016

10 trucuri pentru fetele si femeile plinute

10 trucuri pentru fetele si femeile plinute



1. Respecta-te. 

Respectul nu se impune cu forta si mai degraba se castiga. Ca sa te respecte ceilalti, trebuie sa incepi prin a te respecta tu prima. Asta inseamna ca indiferent de greutati, zile rele sau oboseala, tu trebuie sa te ingrijesti. Sa te machezi discret, daca nu esti adepta unui machiaj mai evidentiat, dar sa te machezi. Parul sa il ai mereu curat si aranjat. De multe ori asta inseamna tuns, vopsit si coafat. Fie ca e scurt, mediu sau lung este inadmisibil sa ai un par gras si nearanjat. Transmiti delasare si vei intari convingerile oamenilor care te critica fiindca "esti grasa pentru ca esti lenesa". Imbraca-te cu ce te avantajeaza si niciodata nu sta cu haine patate pe tine, sub nicio forma nu pune pe tine o haina care miroase a imbacsit sau a chiftele. Gandeste-te cum ai vrea sa fi perceputa de cei din jur si poarta-te ca atare.


2. Investeste in lenjerii de caliate.

Un aspect foarte important. Nu te culca pe o ureche ca sunt sub haine si oricum nu le "admira" nimeni. Lenjerie de calitate nu inseamna din aia de o pastrezi la sertar pentru ocazii speciale. De multe ori ce crezi tu ca e sexy si o sa-l dea pe spate pe X-ulescu nu e ce trebuie. E doar plastic! Lenjerie de calitate inseamna bumbac in zonele in care trebuie sa existe asa ceva, inseamna sustinerea bustului cu fermitate si modelarea corpului astfel incat sa acopere imperfectiunile. Posteriorul sau burta pot capata o forma diferita cu o lenjerie modelatoare, iar un neglijeu din matase ofera o senzatie incredibil de placuta atunci cand il porti.

3. Poarta fuste.

Cosmarul grasutelor nu? Nu port fusta pt ca......si incep vaicarelile. Eh, in fond si la urma urmei e mai comod sa porti pantaloni. Recunoaste! Dar te avantajeaza mai mult fusta sau rochia... Cel mai mult fusta. Sunt lenjerii tip colant din dantela care se pot purta pe timp de vara sub fuste, special create pentru asigurarea confortului, iar in perioadele mai racoroase se pot purta dresuri mai groase din lycra. O fusta va fi mereu mai frumoasa decat o pereche de pantaloni si te va face sa arati mult mai feminina. Indiferent de forma sau lungimea picioarelor o fusta este mai indicata decat o pereche de pantaloni. Nu exista faza "mie nu-mi sta bine cu", pur si simplu iti trebuie croiala si lungimea care te avantajeaza.




4. Tocurile te avantajeaza.

Si aici  e vaicareala. Ba ca se umfla picioarele, ba ca e greu de mers pe tocuri etc. In ziua de azi sunt atatea variante incat nu prea merge asta cu scuzele. E la fel ca la fuste vs pantaloni. Comoditatea e importanta dar sunt pantofi cu toc si platforma incorporata, nu zice nimeni sa te sui pe 11cm. Sau platformele cu talpa ortopedica sunt cele mai indicate pentru pesoanele cu surplus de greutate si nu au cum sa nu-ti placa. Tocurile mereu vor aduce un plus de valoare oricarei tinute asa ca este alegerea ta daca le vei purta sau nu, dar sunt recomandate fetelor plinute si ar trebui sa le porti mai des, nu doar la ocazii speciale. 

5. Evidentiaza-ti talia.

Cu o curea, un cordon, chiar si o esarfa. Sau prin fuste, pantaloni cu talie inalta. Poti sa o faci cu orice iti este la indemana. Important este sa o faci. Creaza o iluzie optica extraordinara. Trendul la grasute este sa poarte haine largi, mai ales la baza taliei. E o alegere proasta. Sunt tinute unde e ok sa porti larg pentru ca ai alte elemente vestimentare care te avantajeaza, dar in general trebuie sa definesti o talie. Sa ne intelegem, talia slabelor nu are nicio legatura cu talia rubensienelor. Acestea din urma au "talia" ,vizual vorbind, putin sub sani. Ideea ca "mi se vede burta" este una complet gresita. Si daca se vede ce? Nu e a ta? In unele situatii te avantajeaza mai mult sa ti se vada burta DAR si talia. Pentru ca in momentul cand porti o curea, privitorii vor observa in primul rand cureaua, talia, si nicidecum burta.

6. Poarta bluze de lungime medie.

Ori porti tunica ori porti bluza. Dar nu bluzotunica pentru ca este strutocamila. O bluza trebuie sa fie de o lungime medie, cam pana la nivelul buzunarelor de la pantaloni/fusta. Nu e o regula generala dar o lungime necorespunzatoare te va face sa pari mai grasa si mai mica de inaltime. Se recomanda ocazional, la tinutele lejere, sa fie bagata putin (o palma) in pantalon sau fusta, in partea din fata doar, pentru un efect mai chic. Un alt aspect important al bluzei este largimea. De multe ori fetele plinute opteaza pentru bluze mai largi, cu un numar poate mai mare, din dorinta de-a "acoperi" imperfectiunile. Dar acestea nu inteleg ca acea bluza mai mare, le face si pe ele sa para la fel, adica mai mari. 

7. Scoate decolteul la vedere.

Atuul nr 1 ! Altele dau bani grei pe silicoane si tu te acoperi ca la biserica. Nu zice nimeni sa stai cu juma' de sani pe dinafara, dar lasa putin si la vedere. Daca tot ai cu ce...de ce sa nu te falesti? Nu se mai uita nimeni la burta cand in fata ochilor are un decolteu frumos. Pentru asta iti trebuie un sutien bun, cu o sustinere ferma si haine care sa nu fie vulgare. Mare atentie, sexy nu inseamna vulgar!







8. Evita pantalonii drepti de sus pana jos.

Acest tip de pantaloni sunt indicati doar femeilor cu picioare mai lungi sau celor care poarta tocuri. Daca esti migniona mai bine eviti asa ceva. Picioarele vor arata inestetic. Daca tot optezi pentru pantaloni sa cauti gen "pana" sau putin mai stramti in partea de jos. 




9. Ajusteaza-ti hainele.

De multe ori nu cumperi ce iti trebuie si ajungi sa cumperi ce gasesti. E de inteles, La noi inca nu exista atat de multe magazine pentru persoanele plinute incat sa ai de unde alege. Dar daca ti-ai luat ceva si nu iti este foarte potrivita marimea, nu purta haina aia doar asa ca trebuie sa ai ceva pe tine. Du-te la un atelier de croitorie, costa 10 lei sa-ti scurtezi ceva, nu e o avere sa modifici putin tinuta. Hainele trebuie sa iti vina bine nu sa stea pe tine ca pe gard. Nu pune ceva pe tine doar sa te acoperi. Tinuta e un fel de carte de vizita, transmite un mesaj. Incerca sa transmiti mesajul corect.





10. Zambeste si nu uita de politeturi.

Bunul simt tine de caracter, este cel mai important accesoriu al unei persoane si fara el degeaba scoti celelalte atuuri la interval. Indiferent daca ai avut o zi proasta, ca esti nedormita sau tocmai ti-ai scos o masea, nu-i obliga pe altii sa-ti suporte toanele. Zambeste oamenilor din jur daca ei iti vorbesc frumos, nu tuna, nu fulgera ca poate si altii au probleme dar le tin pentru ei sau poate chiar nu au chef sa se indispuna cu indispozitia ta. Fata de ceilalti trebuie sa te comporti cu decenta. Sa fii politicoasa folosind mereu "te rog, multumesc, cu placere, o zi buna". Tu poti fi un om extraordinar dar daca ai intrat imbufnata intr-o incapere sau tocmai ai facut cunostinta cu cineva avand o grimasa pe fata, deja ai creat o impresie. Nu stie nimeni cate carti ai citit, cati bani ai in buzunar sau ce opere de caritate ai facut. Pentru cunoasterea unei persoane e nevoie de timp si de multe ori prima impresie este cea care conteaza. Ori prima impresie care si-o face cineva despre tine este aceea ca esti "grasa". Chiar daca uneori doare, acesta este adevarul. Pana sa deschizi gura deja esti incadrata intr-o categorie. Dar daca zambesti, vorbesti frumos, ai o atitudine joviala si dai dovada de caracte, lumea te va indragi pentru ceea ce esti. Daca tot te face grasa, macar sa te faca "grasa simpatica" sau "tare de treaba"!