sâmbătă, 23 februarie 2019

Draga pustoaica grasa

Draga pustoaica grasa, in general esti foarte galagioasa! 



Si "te dai" ieftin!

Daca stai sa analizezi grupurile de adolescente din ziua de azi o sa observi ca sunt doua tipologii care incerca sa iasa in evidenta. Tipa aia care arata cel mai bine dintre ele si grasa. Fata care arata cel mai bine si e cea mai placuta de baieti, e un fel de diva. Ea e normal sa vocifereze pentru ca isi cauta in permanenta atentia de VIP. E sefa de trib, cea care are in general ultimul cuvant de spus, cea care atrage atentia baietilor si care poate facilita si pentru celelalte un posibil partener. Insa, la fel de vocala si poate de multe ori mai dornica de epatare este si tipa plinuta. Care si ea la randul ei tanjeste dupa atentie si acceptare. Daca prima categorie are atentie neconditionata, cea de-a doua trebuie sa depuna eforturi pentru a fi bagata/luata in seama. Si ce face ea cel mai des? Vorbeste tare, de multe ori vulgar, cu o atitudin de je m'en fiche doar doar sa fie acceptata de grupul de fete sau pentru a atrage atentia vreunui pusti. 

Adolescenta e o perioada superba, in care faci cunostinta cu inceputul vietii de adult. Indragosteala, dezamagire, sperante, sexualitate, viitor etc. In perioada asta majoritatea tinerilor se descopera, unii sunt norocosi, au un aspect fizic placut, anturaje care le priesc (fie bune sau nasoale, ei se simt bine in mediul respectiv), parinti care ii sustin si inteleg. Altii sunt mai putin norocosi si se confrunta cu o sumedenie de probleme in perioada in care hormonii duc la schimbari de comportament. Nu degeaba se zice "criza adolescentina". Fetele supraponderale cred ca trec prin aceasta perioada cel mai greu. Pentru ele acceptarea parintilor si prietenilor din copilarie nu mai este suficienta. Apare nevoia de acceptare si din partea noilor prieteni, colegi, gasirea unui iubit sau confruntarea cu toleranta societatii care inca judeca dupa numarul de kilograme. Sunt fete care trec prin aceasta tranzitie fie in liniste si cu durere in suflet, pentru ca au o educatie si o minte deschisa care le da puterea de a se accepta asa cum sunt si nu pun pret pe parerea celor din jur, acestea raman demne si cu un caracter frumos. Si, sunt si cele care din cauza frustrarii ajung sa fie agresive in limbaj, comportament si au impresia ca doar prin epatare pot sa se afirme.
Discutie intr-o cafenea dintre doi pusti:
"- A...a se cam da la tine rau! De ce nu i-o dai?
- Cu cine mah? Cu grasa aia?
- Ce are frate?! Pe praful asta...arde tot ce prinzi, nu fi prost! Plus ca e dispusa...Urata nu e ...
- Pai aia e dispusa cu oricine. Se duce cu toti in pana mea. Nu mah nene nu pot cu aia. Vorbeste urat, vulgar, vrea ea sa iasa in evidenta... Asa fac grasele astea. E draguta, dar e proasta, se da ieftin. "
Am incercat sa redau discutia cu cat mai mare acuratete. Am auzit-o intamplator pentru ca aranjamentul meselor si scaunelor din respectiva incinta nu prea iti lasa loc de intimitate verbala...Mi-a ramas in minte si voiam sa scriu despre ea. Nu a avut loc in FerenTexas sau Las Fierbinti, ci din potriva la doua strazi distanta de un liceu bine cotat din Bucuresti. Pustii chiulisera de la ora de info pentru ca "iar ne impoaie capul cu alea si noi le stim din clasa a VI-ea..."
Discutia respectiva m-a dus cu gandul la multe alte situatii in care am vazut pustoaice supraponderale care incercau sa iasa in evidenta nu intr-un mod foarte placut. Vorbit urat si tare, gesturi menite de a le scoate in evidenta, glume proaste cu tenta sexuala catre diferiti baieti, atitudine de Xena Razboinica, imbracaminte nedecvata corpului si multe altele. Oare cata frustrare sa zaca in ele astfel incat sa ajunga se se comporte ca un birjar, uitand ca sunt fete si neintelegand ca atentia unui baiat inteligent nu o vor atrage niciodata asa? Sau poate lipsa educatiei...cine stie...

Daca esti pustoaica grasa si ai impresia ca esti mai cool daca te comporti ca o toapa, ca baietii te considera de gasca doar pentru simplu motiv ca poti sa bei cot la cot cu ei si le faci rost de iarba, sa stii ca te inseli. Sa-ti pui o singura intrebare: te-ar prezenta mamei lui? Si nu ma refer ca amica, ca si iubita draga mea. Te-ar prezenta mamei lui?  Daca raspunsul este negativ insemna ca in realitate stii si tu cate parale face comportamentul tau. Ca "te dai" ieftin unuia sau altuia nu-i o problema, problema o sa apara cand o sa te trezesti cu burta la gura si/sau fara niciun viitor ori cu apelativul de panarama. Cand o sa realizezi ca "smekera" de tine s-a dat in spectacol intr-o slala de teatru aproape goala, unde singurii spectatori reali au fost parintii tai care ti-au vrut doar binele si pe care evident tu i-ai ignorat pentru ca erai mai preocupata "sa fii cool". Daca ai cateva kilograme in plus, poate mai indicat este sa reduci mancarea, sa maresti miscarea si sa lasi Instagramul unde iti pui poze de la gat in sus. Viata ta ca adult de acum in colo incepe, nu te lasa dusa de val, pentru ca ce e val ca valul trece si in mod inconstient, ceea ce faci acum, in anii astia de adolescenta, iti va influenta viitorul.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu