joi, 12 decembrie 2013

Tinuta barbatului gras

Tinuta barbatului gras

   Nu numai femeile plinute au probleme cu alesul tinutelor, si barbatii din aceasta categorie se lovesc de aceleasi probleme. Multi dintre ei ar putea apela la mici trucuri pentru a-si imbunatati aspectul indiferent de numarul kilogramelor. La fel ca la femei sunt unele lucruri pe care multi le fac gresit cand isi aleg hainele. Este valabil la ambele sexe cand vorbim de kilograme in plus ca nu trebuie sa fie nici prea prea nici foarte foarte. Adica nici prea larg, nici prea stramt. Oricare din aceste doua variante nu face altceva decat sa accentueze ideea de volum marit. Fie ca e doar burta proeminenta sau intreg ambalajul trebuie sa se aiba in vedere ca articolul vestimentar nu e menit doar sa acopere. Atunci ar fi suficient un sac. Hainele trebuie sa arate si bine pe purtator si mai mult de atat sa il faca pe acesta din urma sa arate bine. Cum am spus si in alte postari nu ma apuc sa critic pe nimeni ca nu face sport, ca mananca prea mult, ca nu merge la medic, etc....Fiecare are motivele lui. Ca e lene, ca e boala, lipsa de timp, nu conteaza. Eu scriu pentru cei care vor sa faca ceva sa-si imbunatateasca aspectul si stima de sine. Ma refer la aspectul vestimentar in mare parte. O sa vorbesc de diete, sport si chirurgie in alte postari, poate doar fugitiv, pentru ca nu sunt specialist in niciun astfel de domeniu. Eu vorbesc din perspectiva omului normal, cu multi prieteni supraponderali si care ar vrea sa schimbe mentalitatea grasilor si a celor normali in privinta prejudecatilor despre cei cu kilograme in plus. Deci domnilor, incepem sa povestim despre cum sa va imbracati pentru a arata mai bine?
   Regula de aur "nici prea prea nici foarte foarte". Nu haine foarte largi si nu haine foarte mulate. In niciun caz tricou "muleu" si lant de macelar la gat. Sunt multi care fac aceasta gresala. Ori arunca un "furou" de tricou pe ei, ori isi pun un tricou mulat care le scoate in evidenta burta de gravid. Astia cu muleul sunt din categoria alora de se vad "bine facuti", si confunda sunca de pe brate cu un biceps lucrat la sala. Tricoul trebuie sa fie putin largut, la nivelul buzunarelor de la pantaloni ca si lungime. Mai scurt da burta pe afara, iar cu unul mai lung o sa pari mai gras decat esti.
   Tot in partea de sus avem camasa, vesta, pulover, etc. In general trebuie sa nu porti ceva inalt pe gat. In jurul gatului o esarfa, fular e altceva. Dar un guler inalt nu face decat sa accentueze grosimea gatului. E mai bine sa fie liber sa faca trecerea de la cap la trunchi vizibila. Nu folosim in partea superioara (trunchi) imprimeuri mari si mai ales la mijlocul trunchiului sau burta. De fel e recomandat imprimeul in partea superioara a pieptului pentru a atrage privirea in sus si nu la burta. Jachetele si cardigan-urile (veste cu maneci lungi) merg si ele foarte bine deschise in partea superioara. Aceste tipuri de haine vor contrasta foarte bine cu altceva purtat pe dedesubt in nuanta total diferita. Va atrage vizual privirea in partea superioara, acolo unde are deschiderea. Vesta este foarte recomandata fie la costum sau tinuta casual. O persoana grasa trebuie sa mascheze intr-un fel cureaua, pentru ca ea face trecerea de la burta la picioare si in general nu este foarte placut vizual. O vesta ascunde acest aspect si micsoreaza oricum partea inferioara. Daca tot am vorbit de curea, la barbatii grasi este mai recomandat sa poarte bretele late pentru ca alungesc trunchiul. Cravata in schimb nu trebuie sa fie prea lata, ea ava fi ceva mai subtire pentru acelasi motiv: alungirea trunchiului. 
   Pantalonii nu cu pense din alea mari ! Nu largi ! Nu prea scurti si nici prea lungi ! Pantalonul pentru cei plinuti este ideal sa fie drept. Pensele maresc deci nu sunt recomandate. Sunt insa situatii cand ai nevoie de un pantalon cu pensa ca altceva nu te incape, atunci sa nu alegi pantaloni cu pense foarte mari. Lungimea si latimea lor trebuie sa fie si ea potrivita. Mergi la un croitor si ajusteaza tot ce nu iti pica bine. 
   Nu purta negru jos si alb sus daca nu esti ospatar. O sa pari si mai mare. Camasa daca vrei sa fie alba atunci ai grija la cravata, vesta, bretele. Aceste accesorii te vor ajuta sa rupi putin bariera de prea plin in partea superioara. Costumul in dungi verticale te ajuta si el, poti sa porti ca alungeste. Si ca tot am ajuns la costum, mare atentie la sacou. Nu purta un sacou foarte larg, lung sau prea stramt. Am vazut multi care au un sacou pe ei de zici ca e halat de baie. Daca sacoul nu iti vine bine deja pari mai gras decat esti. Pentru multi grasuti se poate preta un sacou putin cambrat, daca la pantaloni e mai bine sa fie drepti, la sacou e viceversa. Sacoul daca este ajustat ici colo va veni mult mai bine pe silueta decat unul larg si drept de sus pana jos care nu ti se potriveste. La noi la tv il vezi in fiecare seara pe Florin Busuioc care are o burta destul de mare, dar daca o sa te uiti la tinutele care le poarta vei observa ca o maschiaza  foarte bine. Iti recomand ca sursa de inspiratie modul in care il imbraca cei din staff. 
      Un gentleman cu multe kilograme in plus a fost Gianfranco Ferre care fiind creator de moda stia sa se imbrace cu stil. Poti sa cauti pe google sa iti faci o ideea despre modul lui de a se imbraca. 
  La barbatii grasi negrul evident avantajeaza si este recomandat pentru ca slabeste, asta nu inseamna ca trebuie sa se imbrace toti precum dl. Prigoana. Culorile pot fi folosite si te pot avantaja daca le folosesti cu atentie. In special pentru a atrage privirea de la o parte a corpului care vrei sa o maschezi, cum ar fi burta. Bretele, cravata, esarfa, tricoul sau camasa care se vede dedesubt poate fi o pata de culoare care invioreaza tinuta si o scoate din banal. 
    Fie ca porti o tinuta sport, casual sau business trebuie sa fii atent la hainele care le imbraci. Oamenii supraponderali sunt etichetati din start negativ, daca hainele nu sunt purtate cum trebuie, daca aspectul este neingrijit, automat respingerea celor din jur se accentueaza. Parul mereu trebuie sa fie tuns scurt, curat, nu-i place nimanui sa vada un rotofei latos cu parul gras.      Daca porti barba la fel trebuie sa te ingrijesti de ea. Sa fie tunsa, curata si sa te avantajeze. Nu lasa barba sa iti creasca doar ca iti este lene sa te barbieresti sau ca ai impresia ca te slabeste vizual la fata. Barba nu este pentru oricine iar forma ei este la fel de importanta ca orice alt accesoriu pe care il porti. 
    Magazine de haine pentru barbati plinuti poate nu sunt la fel de multe la noi cum sunt in alte tari, dar exista internetul care te poate ajuta sa iti cumperi o gramada de haine frumoase, accesibile la pret si in marimi mari. Sau cum am spus si fetelor, poti sa "colaborezi" cu un croitoras de cartier care sa iti faca sau ajusteze hainele la un pret bunicel. De pe internet daca vrei sa cumperi haine in marimi mari foloseste cuvinte de genul "big men/xl men/big&tall clothes ", in SUA nu prea se foloseste expresia haine xxl la barbati. Cateva site-uri de inspiratie pentru  tinute elegante sau tinute casual. Pentru cei care stiu engleza pot vizualiza si pe youtube cateva filmulete cu ponturi pentru barbatii plinuti. Gasiti aici , aici si aici .


   Daca la persoanele slabe, normale, aspectul exterior este mai usor trecut cu vederea, la persoanele grase lucrurile stau mereu altfel. De aceea este nevoie sa dai ceva mai multa importanta aspectului tau, imaginii care o afisezi si impresiei care o transmiti despre tine. Oamenii in general sunt rautaciosi cu cei supraponderali, dar mare parte din ei stiu sa aprecieze o persoana curat imbracata, eleganta, care transmite siguranta si incredere de sine. Pana la urma asta este societatea in care traim si accentul se pune in prima instanta pe aspectul exterior, asa ca daca tot esti grasut, sa fii mereu un grasut dragut, curat si aranjat. 
   


       

joi, 5 decembrie 2013

Manechin XXL

Manechin XXL

   Da da....Nu e o gluma! E ceva real si putin cunoscut in Romania.
   Esti grasuta si draguta? Pai fa-te draga mea fotomodel sau manechin de podium. Aceasta meserie poate nu exista la noi in tara, dar eu sper ca incetul cu incetul sa ajunga si la noi sa fie apreciata. In alte tari (alea mai civilizate) aceasta meserie este la fel de bine platita ca a manechinelor slabe si are aceeasi fisa de post, atat ca masura hainelor este la cealalta extrema. De ce nu e si la noi? Ca noi suntem in plin proces de blamare a persoanelor supraponderale. Poate cu timpul ne debarasam si de aceasta meteahna si o sa avem reviste dedicate acestor persoane, manechine xxl si mult mai multe magazine cu haine pentru cei grasi. 
   Dar sa revenim la oile noastre, respectiv meseria de MANECHIN XXL sau plus size model cum se spune pe alte meleaguri. Aparent incredibil sau imposibil dar in final absolut realizabil pentru o fata cu forme rubensiene, draguta si cu ceva tupeu. Cate fete grasute si frumoase am intalnit in tara asta....eu zic ca materie prima e destula. Cunostinte despre fenomen la noi nu prea exista. O sa trancanesc eu putin pe tema asta ca poate exista vreo posibila doritoare de afirmare si nu s-a gandit la alternativa asta pana acum. 
manechine xxl, plus size models, manechine grasute   In primul rand sa vorbim putin de agentiile care impresariaza astfel de modele. Stiati ca pana si la celebra agentie de modele Ford exista o divizie a manachinelor plus size? Pai daca ditamai agentia a creat un astfel de departament inseamna ca nu e de ici de colo fenomenul.... In imagine le aveti pe unele din manechinele de la Ford impreuna cu sefu' lor. Daca le-ar vedea pe strada, multe din slabanoagele de la noi cu aere de dive,  ar spune probabil ceva de genul uite si la grasele alea...eh tare as vrea sa le vad moaca daca ar auzi ca taman grasele alea sunt manechine la Ford ! Sunt multe alte agentii care se ocupa de aceasta industrie, gasiti unele din ele aici plusmodelingagencies 
   Pasii care trebuiesc urmati pentru a ajunge la o astfel de agentie, pentru a deveni un fotomodel sau model de podium de succes sunt la fel ca la cealalta categorie, adica cele slabe. Nu o sa pierd vremea sa va scriu ce trebuie facut ca se gaseste toata informatia pe google. Pe scurt iti faci niste poze profesionale si le trimiti unde crezi de cuviinta. Pe lung....ai nevoie de tupeu si rabdare. Dar si daca reusesti le poti inchide gura tuturor celor care au ras vreodata de tine in copilarie, adolescenta si viata ta de adult. 
   Este o piata de nisa, in plin proces de dezvoltare. Multi producatori de haine au inceput sa inteleaga ca nu sunt numai slabe in lumea asta. Sunt la fel de multe femei plinute, grase si obeze. Si la fel ca cele slabe si aceste femei au nevoie de haine. Si aceste haine se vand mai bine daca le prezinta niste fete la fel ca publicul caruia le sunt adresate. Asa ca modelele curvye sau plus size ajung sa fie cautate. 
   La ora asta deja exista un top al celor mai bine cotate manechine din aceasta categorie. Preferata mea, care se gaseste si in poza de coperta a acestui blog este Fluvia Lacerda. Frumoasa fata ! Impanata bine, dar degaja o siguranta de sine nemaipomenita. Puteti sa ii accesati blogul si sa trageti concluzia singure Fluvia Lacerda blog  Nu e singura care imi place, mai sunt si altele puteti sa va faceti  o parere despre ce zic aici modele 2012 . Aproape toate tinutele postate pe pagina de facebook Rubensiene sunt prezentate de manechine, adica de tipe care stau frumos la poza si primesc bani pentru asta. Orice fata/femeie care isi doreste sa practice aceasta meserie si e grasuta dar draguta, poate sa o faca !!!
   Sunt convinsa ca si la noi in tara in timp se va dezvolta si segmentul acesta de piata. Pana atunci va trebui sa ne ridicam ochelarii de cal pe care ii purtam cand vedem persoane supraponderale. Momentan la noi sunt putine sanse ca o agentie de modeling sa faca astfel de achizitii, dar asta nu inseamna ca usa e inchisa. Ba din potriva, usa e larg deschisa pentru culoarul global. Unde kilogramele in plus sunt o realitate si lumea nu se imparte in grasi si slabi. 
   Deci, dragele mele drage care va doriti o astfel de cariera, cum spuneam.... e nevoie de tupeu! Tupeul de-a da piept cu lumea cea mare care are destul loc si pentru voi.




haine xxl, manechine xxl, rubensiene, plus size models

haine xxl, manechine xxl, rubensiene, plus size models

haine xxl, manechine xxl, rubensiene, plus size models

luni, 2 decembrie 2013

Machiajul nu e BauBau ....

Machiajul nu e BauBau ....

   Multe fete sau femei plinute neglijeaza un lucru extrem de important MACHIAJUL. Poate ca nu au latura artistica extrem de dezvoltata, poate ca nu au fost niciodata machiate bine sau poate pur si simplu nu le place sa-si "spoiasca fata cu glet", dar se feresc (din nestiinta sau pura dorinta) de ceva ce le-ar putea fi de mare ajutor. Sunt trei categorii de femei : cele care stiu sa se macheze si folosesc asta ca un avantaj, cele care ar vrea dar nu stiu cum si cele care nu dau doi bani pe machiaj. Sa te machezi in cele mai multe situatii inseamna sa te infrumusetezi, sa acoperi acolo unde se poate imperfectiunile, sa iti accentuezi avantajele sa te transformi din banal in extraordinar. Sunt multe care pledeaza pentru natural. Ok, as spune. Dar doar daca ai un ten perfect, o fata scoasa din revista si eventual un trup de fotomodel normal size, altfel invata sa "colaborezi" cu machiajul ca poate face minuni ! 
   In special femeile plinute ar trebui sa se ingrijeasca mai mult de machiajul lor zilnic, de modul in care fata lor transmite un mesaj. Niste sprancene "a la Frida" , mustata sau o fata sloioasa de grasime transmite dezgust ! Daca mai ai si imperfectiuni ale tenului si lasi totul la vedere, sa nu te miri ca lumea evita sa te priveasca in ochi sau viceversa se holbeaza la buboaiele tale. Dai dovada de respect fata de tine daca te ingrijesti. Si daca tu te respecti, te vor respecta si cei din jur. 
   Nu trebuie sa studiezi la Paris sau Milano arta machiajului, nu e asa o mare bagatela. Daca vrei musai sa te specializezi poti urma cursuri de machiaj si la noi in tara, dai o cautare pe Google si gasesti destui specialisti care predau cursuri pe aceasta tema. Iti iei si o diploma si poti la randul tau sa le inveti pe altele cum sa se joace cu pensulele pe fata si mai faci si un ban. Asta doar daca ai aptitudini artistice, altfel lasa-te pagubasa ca la nivel de arta ai nevoie de har. 
   Dar aceasta postare este pentru cele care nu stiu sau nu vor sa se macheze. Pentru cele care nu stiu sa le indrum pasii rapid spre machiaj, iar cele care nu vor sa inteleaga ca machiajul face totusi diferenta. 
  Aceste poze care insotesc textul din aceasta pagina zic eu ca sunt destul de elocvente pentru a arata diferenta inainte/dupa machiaj. 
   Poate unele vor spune bine bine dar eu nu ma pricep si nu am bani,timp de cursuri. Eh... am ajuns la ideea principala a postarii: nu te pricepi, ai vrea sa faci ceva in privinta asta, dar nu ai finante de cursuri. E simplu. Internetul e plin de lectii de machiaj la indemana oricui. In special canalul YouTube. Am sa va trec doua link-uri de unde puteti sa va inspirati. http://www.youtube.com/user/MissChievous?feature=mhee  este canalul oficial de youtube al unei fete foarte dragute (ex grasuta) care a inceput sa posteze pe internet acum cativa ani cum se machia ea, dand lectii tuturor doritoarelor on-line. Acum este o experta in domeniu si face o gramada de bani din asa ceva. Tot pe youtube va recomand sa urmariti si aceasta postare http://www.youtube.com/watch?v=jKmdbVjyUXI&list=PLc7DwPsXUsLVkuO7rVcXD_T0bq6fS3RtM&index=42   Este o alta tipa plinuta care va poate invata cateva metode de machiaj. Pasi simplii, elementari, care pot fi usor de urmat. Ce am postat eu este cu titlu informativ, puteti naviga prin lista de sugestii a canalului respectiv si sa vizualizati o sumedenie de filmulete cu lectii de machiaj. 
   Important este sa indrazniti sa va jucati cu fardurile pe fata voastra, sa incercati sa aveti curaj. Reguli generale de machiaj gasiti in tot internetul si in limba romana, cititi putin, uitati-va la filmuletele postate de profesionisti sau amatori si gasiti un stil care va avantajeaza si infrumuseteaza. Nu e cel mai usor cand nu te pricepi, dar dupa ce o sa studiati putin problema, dupa ce o sa va fardati asa in joaca, eu zic ca o sa inceapa sa va si placa.  
   Poti sa ai kilograme in plus si sa fii o banala, sau poti sa ai kilograme in plus si sa arati frumos. Sa fii aranjata din cap pana in picioare si sa transmiti incredere la tot pasul. Poate dimineata iti trebuie ceva mai mult timp sa te aranjezi, dar este un efort care merita. Si tu daca te vei uita in oglinda dupa ce te-ai machiat vei fi placut surprinsa de imaginea ta.