joi, 5 decembrie 2013

Manechin XXL

Manechin XXL

   Da da....Nu e o gluma! E ceva real si putin cunoscut in Romania.
   Esti grasuta si draguta? Pai fa-te draga mea fotomodel sau manechin de podium. Aceasta meserie poate nu exista la noi in tara, dar eu sper ca incetul cu incetul sa ajunga si la noi sa fie apreciata. In alte tari (alea mai civilizate) aceasta meserie este la fel de bine platita ca a manechinelor slabe si are aceeasi fisa de post, atat ca masura hainelor este la cealalta extrema. De ce nu e si la noi? Ca noi suntem in plin proces de blamare a persoanelor supraponderale. Poate cu timpul ne debarasam si de aceasta meteahna si o sa avem reviste dedicate acestor persoane, manechine xxl si mult mai multe magazine cu haine pentru cei grasi. 
   Dar sa revenim la oile noastre, respectiv meseria de MANECHIN XXL sau plus size model cum se spune pe alte meleaguri. Aparent incredibil sau imposibil dar in final absolut realizabil pentru o fata cu forme rubensiene, draguta si cu ceva tupeu. Cate fete grasute si frumoase am intalnit in tara asta....eu zic ca materie prima e destula. Cunostinte despre fenomen la noi nu prea exista. O sa trancanesc eu putin pe tema asta ca poate exista vreo posibila doritoare de afirmare si nu s-a gandit la alternativa asta pana acum. 
manechine xxl, plus size models, manechine grasute   In primul rand sa vorbim putin de agentiile care impresariaza astfel de modele. Stiati ca pana si la celebra agentie de modele Ford exista o divizie a manachinelor plus size? Pai daca ditamai agentia a creat un astfel de departament inseamna ca nu e de ici de colo fenomenul.... In imagine le aveti pe unele din manechinele de la Ford impreuna cu sefu' lor. Daca le-ar vedea pe strada, multe din slabanoagele de la noi cu aere de dive,  ar spune probabil ceva de genul uite si la grasele alea...eh tare as vrea sa le vad moaca daca ar auzi ca taman grasele alea sunt manechine la Ford ! Sunt multe alte agentii care se ocupa de aceasta industrie, gasiti unele din ele aici plusmodelingagencies 
   Pasii care trebuiesc urmati pentru a ajunge la o astfel de agentie, pentru a deveni un fotomodel sau model de podium de succes sunt la fel ca la cealalta categorie, adica cele slabe. Nu o sa pierd vremea sa va scriu ce trebuie facut ca se gaseste toata informatia pe google. Pe scurt iti faci niste poze profesionale si le trimiti unde crezi de cuviinta. Pe lung....ai nevoie de tupeu si rabdare. Dar si daca reusesti le poti inchide gura tuturor celor care au ras vreodata de tine in copilarie, adolescenta si viata ta de adult. 
   Este o piata de nisa, in plin proces de dezvoltare. Multi producatori de haine au inceput sa inteleaga ca nu sunt numai slabe in lumea asta. Sunt la fel de multe femei plinute, grase si obeze. Si la fel ca cele slabe si aceste femei au nevoie de haine. Si aceste haine se vand mai bine daca le prezinta niste fete la fel ca publicul caruia le sunt adresate. Asa ca modelele curvye sau plus size ajung sa fie cautate. 
   La ora asta deja exista un top al celor mai bine cotate manechine din aceasta categorie. Preferata mea, care se gaseste si in poza de coperta a acestui blog este Fluvia Lacerda. Frumoasa fata ! Impanata bine, dar degaja o siguranta de sine nemaipomenita. Puteti sa ii accesati blogul si sa trageti concluzia singure Fluvia Lacerda blog  Nu e singura care imi place, mai sunt si altele puteti sa va faceti  o parere despre ce zic aici modele 2012 . Aproape toate tinutele postate pe pagina de facebook Rubensiene sunt prezentate de manechine, adica de tipe care stau frumos la poza si primesc bani pentru asta. Orice fata/femeie care isi doreste sa practice aceasta meserie si e grasuta dar draguta, poate sa o faca !!!
   Sunt convinsa ca si la noi in tara in timp se va dezvolta si segmentul acesta de piata. Pana atunci va trebui sa ne ridicam ochelarii de cal pe care ii purtam cand vedem persoane supraponderale. Momentan la noi sunt putine sanse ca o agentie de modeling sa faca astfel de achizitii, dar asta nu inseamna ca usa e inchisa. Ba din potriva, usa e larg deschisa pentru culoarul global. Unde kilogramele in plus sunt o realitate si lumea nu se imparte in grasi si slabi. 
   Deci, dragele mele drage care va doriti o astfel de cariera, cum spuneam.... e nevoie de tupeu! Tupeul de-a da piept cu lumea cea mare care are destul loc si pentru voi.




haine xxl, manechine xxl, rubensiene, plus size models

haine xxl, manechine xxl, rubensiene, plus size models

haine xxl, manechine xxl, rubensiene, plus size models

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu