luni, 2 decembrie 2013

Machiajul nu e BauBau ....

Machiajul nu e BauBau ....

   Multe fete sau femei plinute neglijeaza un lucru extrem de important MACHIAJUL. Poate ca nu au latura artistica extrem de dezvoltata, poate ca nu au fost niciodata machiate bine sau poate pur si simplu nu le place sa-si "spoiasca fata cu glet", dar se feresc (din nestiinta sau pura dorinta) de ceva ce le-ar putea fi de mare ajutor. Sunt trei categorii de femei : cele care stiu sa se macheze si folosesc asta ca un avantaj, cele care ar vrea dar nu stiu cum si cele care nu dau doi bani pe machiaj. Sa te machezi in cele mai multe situatii inseamna sa te infrumusetezi, sa acoperi acolo unde se poate imperfectiunile, sa iti accentuezi avantajele sa te transformi din banal in extraordinar. Sunt multe care pledeaza pentru natural. Ok, as spune. Dar doar daca ai un ten perfect, o fata scoasa din revista si eventual un trup de fotomodel normal size, altfel invata sa "colaborezi" cu machiajul ca poate face minuni ! 
   In special femeile plinute ar trebui sa se ingrijeasca mai mult de machiajul lor zilnic, de modul in care fata lor transmite un mesaj. Niste sprancene "a la Frida" , mustata sau o fata sloioasa de grasime transmite dezgust ! Daca mai ai si imperfectiuni ale tenului si lasi totul la vedere, sa nu te miri ca lumea evita sa te priveasca in ochi sau viceversa se holbeaza la buboaiele tale. Dai dovada de respect fata de tine daca te ingrijesti. Si daca tu te respecti, te vor respecta si cei din jur. 
   Nu trebuie sa studiezi la Paris sau Milano arta machiajului, nu e asa o mare bagatela. Daca vrei musai sa te specializezi poti urma cursuri de machiaj si la noi in tara, dai o cautare pe Google si gasesti destui specialisti care predau cursuri pe aceasta tema. Iti iei si o diploma si poti la randul tau sa le inveti pe altele cum sa se joace cu pensulele pe fata si mai faci si un ban. Asta doar daca ai aptitudini artistice, altfel lasa-te pagubasa ca la nivel de arta ai nevoie de har. 
   Dar aceasta postare este pentru cele care nu stiu sau nu vor sa se macheze. Pentru cele care nu stiu sa le indrum pasii rapid spre machiaj, iar cele care nu vor sa inteleaga ca machiajul face totusi diferenta. 
  Aceste poze care insotesc textul din aceasta pagina zic eu ca sunt destul de elocvente pentru a arata diferenta inainte/dupa machiaj. 
   Poate unele vor spune bine bine dar eu nu ma pricep si nu am bani,timp de cursuri. Eh... am ajuns la ideea principala a postarii: nu te pricepi, ai vrea sa faci ceva in privinta asta, dar nu ai finante de cursuri. E simplu. Internetul e plin de lectii de machiaj la indemana oricui. In special canalul YouTube. Am sa va trec doua link-uri de unde puteti sa va inspirati. http://www.youtube.com/user/MissChievous?feature=mhee  este canalul oficial de youtube al unei fete foarte dragute (ex grasuta) care a inceput sa posteze pe internet acum cativa ani cum se machia ea, dand lectii tuturor doritoarelor on-line. Acum este o experta in domeniu si face o gramada de bani din asa ceva. Tot pe youtube va recomand sa urmariti si aceasta postare http://www.youtube.com/watch?v=jKmdbVjyUXI&list=PLc7DwPsXUsLVkuO7rVcXD_T0bq6fS3RtM&index=42   Este o alta tipa plinuta care va poate invata cateva metode de machiaj. Pasi simplii, elementari, care pot fi usor de urmat. Ce am postat eu este cu titlu informativ, puteti naviga prin lista de sugestii a canalului respectiv si sa vizualizati o sumedenie de filmulete cu lectii de machiaj. 
   Important este sa indrazniti sa va jucati cu fardurile pe fata voastra, sa incercati sa aveti curaj. Reguli generale de machiaj gasiti in tot internetul si in limba romana, cititi putin, uitati-va la filmuletele postate de profesionisti sau amatori si gasiti un stil care va avantajeaza si infrumuseteaza. Nu e cel mai usor cand nu te pricepi, dar dupa ce o sa studiati putin problema, dupa ce o sa va fardati asa in joaca, eu zic ca o sa inceapa sa va si placa.  
   Poti sa ai kilograme in plus si sa fii o banala, sau poti sa ai kilograme in plus si sa arati frumos. Sa fii aranjata din cap pana in picioare si sa transmiti incredere la tot pasul. Poate dimineata iti trebuie ceva mai mult timp sa te aranjezi, dar este un efort care merita. Si tu daca te vei uita in oglinda dupa ce te-ai machiat vei fi placut surprinsa de imaginea ta. 



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu