joi, 28 noiembrie 2013

Dieta cu VATA !!!!???

Dieta cu VATA !!!!???

   E o gluma....sau ...nu??? Se pare ca nu !
  Aud azi la stiri ca o tanara era sa moara dupa ce a incercat sa slabeasca folosind aceasta metoda. Hai ca nu cred sa fie cineva atat de...disperat, neinformat, naiv, inconstient si etc... sa nu trec la alte incadrari. Dar in ziua de azi se pare ca totul e posibil...Sunt unele care mananca o luna numai supa de varza sau aer cu apa, asa ca asta cu vata poate e ceva nou pentru mine, dar nu o noutate pentru alte fete. Am aflat ca in lumea asta mare aceasta metoda nu e tocmai noua si multe inconstiente au apelat la ea. Ba se gasesc si postari pe net (filmulete) cu instructiuni de ingerare. Vata cu suc de portocale, energizant... Care mai doreste? Care mai pofteste? Cu ceva minte nu aveti??? Cum sa faci asa ceva? Din ce patura, plapuma sociala sa fie acea fatuca a carei mama apare la tv si zece "am discutat de metoda asta, da...nu credeam sa o foloseasca...." si asta spusa asa cu zambetul in coltul gurii? Adica ma-sa stia???? Fie si asa vag, daca plodul iti expune chestii aiurea in discutie, tu ca adult trebuie sa iti pui niste intrebari, sa iei niste masuri! Sau nu? Ma gandesc ca "nu" apare in ecuatia cand esti de la coada vacii si ai trait in staul cu animalele....atunci inteleg. Altfel nu "nu" !
   Uite de asta m-am apucat sa scriu eu la blogul asta. Nu ca nu as avea alta treaba mai buna de facut, ca am destula....Din motive ca aceasta stire. Pentru ca sunt multi oameni in tara asta care sunt disperati si ar face orice sa slabeasca. Nu conteaza ca isi pun sanatatea in pericol, ca se distrug, pentru ei conteaza doar sa fie slabi ca altfel nu ii iubesc cei din jur si se simt nefericiti. Eu incerc sa scriu frumos despre aceasta problema. Nu vreau sa fiu inteleasa gresit NU INCURAJEZ KILOGRAME IN PLUS. Dar acolo unde dietele (recomandate de nutritionist), sportul, masaje, tratamente corporale si alte incercari de a slabi nu au dat rezultate, mai ai ca si alternativa DOAR BISTURIUL(inel la stomac, taiat de stomac). Atat! Si nu toti oamenii supraponderali au sanatatea sau banii pentru o astfel de operatie. Atunci ce facem cu ei? Ii etichetam ca si grasi, obezi, mancai, putori, ii blazam si marginalizam? Sau ar fi mai frumos sa ii ajutam? Sa le aratam ca viata poate sa fie frumoasa si pentru ei? Incercam sa ne schimbam putin prin a-i accepta? 
   Scriu in special pentru cei precum saraca fata din acel reportaj. Gras nu inseamna raios! Si acolo unde nu dau rezultate incercarile de-a slabi, poate dau rezultate acceptarea problemei si imbunatatirea stimei de sine. Poti sa arati bine, sa fii jovial si indragit si avand o silueta rubensiana. Important este sa intelegi ca exista unele mici lucruri care le poti schimba in viata ta. Cum te imbraci, prezinti, comporti, ce ai in cap, pot insemna mai mult decat niste kilograme in plus. Iar daca lumea te critica sa fie sanatoasa, nu iti da lumea de mancare. Nu te iubeste X sau Y? Mare scofala! E pierderea lui/ei. Nu iti pierde tu sanatatea sau viata pentru asta. Am avut la mine in familie un caz in care EA era sa moara din cauza unei diete, pentru ca EL nu o placea ca era grasa. Si nu era o fata saraca cu duhu' cum se spune la noi la romani. Era doar indragostita. Sunt sute de fete/femei/baieti/barbat care traiesc astfel de drame, si mare parte din vina o poarta si societatea asta care ne creste cu niste idei preconcepute. 
   Pun pariu ca fata care a mancat vata cu energizant (numai asocierea acestor doua cuvinte imi zgarie neuronii) nu este o idioata, este doar o fata disperata, care vrea si ea sa fie normala, si care nu stie ca aceasta stare de normalitate difera de la om la om. Zilele urmatoare o sa scriu despre ceva incredibil pentru Romania, si anume femeile grase care sunt manechine internationale cu onorarii de mii de euro.
   Seara buna dragilor care ma cititi si nu uitati SA VA IUBITI mai intai pe voi si apoi sa aveti pretentii sa va iubeasca cei din jur!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu