joi, 21 noiembrie 2013

Nu te costa nimic sa faci un complimet.

Nu te costa nimic sa faci un complimet. 


femei cu forme   Cand ai facut ultima data un compliment unei persoane supraponderale? Ieri? Acum o saptamana? Luna? Nu-ti mai aduci aminte? Daca nu era ceva obisnuit pentru tine, ar trebui sa iti intre in reflex. Pentru ca genul acesta de persoane se bucura pentru o apreciere, fie ea cat de mica, mult mai mult decat oricare dintre noi. Ele zilnic traiesc cu acel complex ca sunt grase, ca nu arata bine, ca poate hainele nu stau bine pe ele, etc. Stima lor de sine de multe ori este destul de mica cu toate ca nu o arata. Si asta datorita tiparului de persoana ideala bagata pe gat cu forta de toate publicatiile media si mentalitatea sociala. Poate aceste persoane fac un efort mai mare cand aleg cu ce se imbraca, pentru ca nu pot pune orice pe trup si sa le vina bine. Poate aceste persoane nu vor de fel sa iasa in evidenta pentru a nu fi analizate sau judecate in functie de kilograme. Poate aceste persoane au nevoie de complimente mai mult decat altii pentru a se simti confortabil in pielea lor. Nu zice nimeni sa fii absurd si sa arunci cu vorbe magulitoare doar de doru' lelii, dar din cand in cand ii poti spune colegului/colegei de munca, vecinului/vecinei, sotului/sotiei, mamei/tatalui, prietenei/prietenului, ca ii sta bine cu haina respectiva, ca s-a tuns si pare mai fresh, ca apreciezi efortul depus sa faca x lucru, si mai ales fetelor/femeilor ca le prinde foarte bine machiajul in ziua respectiva. 
    Cand ai kilograme in plus esti condamnat pe nedrept, inchis intr-o cutie cu o eticheta mare pe care scrie GRAS/GRASA. Si faci eforturi disperate sa iesi din acea cutie, sa demonstrezi ca nu esti un alienat mintal, ca ai si tu emotii, sentimente, ca iubesti si tu viata si oamenii la fel ca toti ceilalti. Ca te bucuri si plangi la fel ca toti si ca stii  sa apreciezi un compliment si o vorba buna mai mult decat orice persoana care nu are problema ta. 
    Acum poate vor fi unii care vor spune eu stiu o astfel de persoana si nu e deloc complexata sau frustrata cum zici tu. Eu i-as intreba pe aceia care ma contrazic daca stiu cu adevarat ce este in sufletul acelei persoane. Daca stiu cat de greu isi gaseste haine frumoase si pe masura, daca stiu cat de sanatoasa e persoana si cate diete a incercat pana acum, si mai ales de ce in poze acea persoana nu apare in general decat de la piept in sus,
sau in spatele stiu eu cui sau ce. Multe astfel de persoane se rusineaza si cand manaca in public, pentru ca stiu ca sunt comentate rautacios ca baga ca spartu/sparta de aia e cat casa.
   Eu zic sa fim mai ingaduitori cu astfel de persoane, sa le apreciem pentru calitatile care le au, nu pentru defecte, asa cum e normal sa ne comportam cu toti oamenii din jurul nostru. Nu e problema mea ca X sau Y are kilograme in plus si manca mult, ca ii cade burta peste pantaloni, ca nu face sport sau nu merge la nutritionist. Problema mea si a ta este aceea ca trebuie sa respectam orice persoana si ca poate reusesim sa ii smulgem un zambet si sa ii provocam o bucurie cand ii facem un compliment pentru orice motiv. 
    Este gratis sa vorbesti si sa te comporti frumos. Parintii ne invata sa nu ii judecam pe cei care au probleme fizice inca de mici, ce pacat ca de multe ori cei sapte ani de acasa se pierd pe drum. Data viitoare cand te intalsnesti cu Grasu' sau Grasa fa-i un complimet si ai sa vezi cum i sa va lumina fata.
   


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu